HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

“Mini Star Snack Bar”

2007.05.31. 08:27 :: plazmasas

Kerestem a neten kepeket a helyrol, es itt botlottam bele a diner “hivatalos” nevebe. Snack Bar. Jape’ … megmintnem.

Ugynokseg: Queens Plaza Employment Agency, Inc. 42-15 Crescent Street, Room 706. Long Island City, NY 11101 Tel: 718-392-3253 Ask for Maria                                     Email: QueensPlazaEmployment@yahoo.com

Neighborhood: A diner Queens Astoria “keruleteben” talalhato, megpedig az egyik legforgalmasabb bevasarloutcajan a Steinway Street-en. (30-02) Pontosabban Steinway Street-30th avenue sarok. A lakossag meglehetosen vegyes, persze ha Astoria, akkor dogivel Gorogok. Nagyon sokan. Nem kell emlitenem gondolom, hogy szinten rengeteg a Spanyol-ajku nepesseg, ami ugyan kisse meglepo, ugyanis hallottam, hogy ok vagy 5 eve kezdtek “csak” elfoglalni Queens-nek ezt a reszet. Csorognak at Corona-rol megallithatatlanul, ami nincs olyan messze, de ahhoz kellokeppen igen, hogy ne kelljen tokeletesen beszelni a Spanyolt a mindennapi elethez.

Ezen kivul az amerikaiak persze, meg megannyi masodgeneracios olasz. Erdekessege az utcanak, hogy egy sarokkal “lejebb” van egy total “arab-block”, ezen az utcareszen szivjak a hookah-t az utcan ulve az arabok meg az idiota turistak mint a kurvaelet. Szoval ja. Vegyes nepseg lakja a kornyeket. Amugy ugy tudom, hogy sok a magyar, mega szlovak errefele, dehat mi mindenhol ott vagyunk ugye, mint valami faszom virus.

Kulalak: Old school. Meg kell mondjam, meg tetszene is, ha nem nem tetszene ugy alapjaban. Sajnalom, hogy nem talaltam rola kepeket a neten, talan vmi hasonlot beszurok kesobb. Ahogy belepunk az ajton, jobboldalon van 7 box, kozepen vagy negy kis ketszemelyes asztal, baloldalon mega pult nyolc barszekkel.  Turkiz es feher az alapszin, kellemes, kifejezetten nyugtatja az idegeket. A szint gondolom elorelatasbol kifolyolag valasztottak, mert nem akartak ilyen focimmel a Queens Tribune fooldalara kerulni: haragos pincer harom kest szurt a vendeg hataba, miutan belefolytotta a nagy tanyer csirkelevesbe … Ilyenek. Tiszta amugy, de persze csakis ott, ahol a papok tancolnak. Tudom, ketszeri alkalommal is sikerult ott dolgoznom – a ketto kozotti harom honapban bezarta az ANTSZ vagy ket hetre a helyet. Az elso alkalommal volt egyket ures oram, amit kicsi takaritassal lebecoltam el, es ugy dontottem, letorlom a konyhabol kijovo kajas-ablak felso polcat, ahol a take-out dobozoknak a tetejet taroljak. Kibaszottul koszos volt, mitne’ mondjak. Lekozelebb szinten ez volt, es valamiert nem is ert meglepeteskent, hogy azt a reszet az etteremnek en takaritottam le utoljara. Ez egy kicsit gazos, de hat ez van. Ugysem megyek oda enni, mert nem, meg mert amugyis undorito.

Kaja: Itt van nekik ugyan gyros-forgato nagyipari gepuk, de mitsem er az egesz. Rendesen rohogtem, amikor meglattam, hogy daralt-fagyasztott husmasszat raknak ra: mondom ennek meg mi az ertelme? Marmint kerdeztem a szakacsot. Nem lenne egyszerubb megrendelni a szinten fagyasztott darabokat? Ugyanaz a szar, teljesen mindegy. Mellesleg a fagyott massza UNDORITOAN nezett ki, mondom, az arab block-ban ami kabe felperc gyaloglasnyira van, meglehet venni az igazit. Olcsobban. Ennyit a gyros-ukrol. A tobbi szinten zenesz, a sultkrumpli a legolcsobb zsiros aljadek, a hamburger megatobbi szinten fagyasztott szar. Mondjuk megeri az arat – amirol majd kesobb irok -, de akkoris. Minden kaja klasszikus, szar diner kaja. Egy jopontot azert megemlitek: vannak napi special-jeik, amik viszont kellemes illatuak es jol neznek ki. A leveseket is minden nap frissen keszitik, es annyira nem is rosszak. A lencseleves kivetelevel, mert abban rengeteg a bors. Vagycsak beleborult aznap veletlenul …

Fonok(ok): Testverek toljak az ipart, harman vannak. Ket csaj, az egyiket Maria-nak hivjak – mint minden masodik Gorog not, mertugye Gorogok, no doubt, majd jelzem, ha eppen a tulaj nem Gorog lenne, persze ilyen nincs. A ferfi-tag – pontosan az, egy nagy fasz -, Harry, ami megugye minden harmadik angolositott gorog ferfinev.

Ennyire gazos hazudozo csaladdal meg eletemben nem talalkoztam. A faszirol ezjott le az elso masodpercben: “phony fuck”, magyarul: ketszinu seggfej. Mert azis. Amugy a harmadik noverrel nemsok kapcsolatom volt, rola nem irok.

Ugy tudnak vigyorogni, hogy a kovetkezo nanomasodpercben mar nem. Ezert is eppen szatyor-fejuek, az arcukon megannyi alvigyor-ranc van. Szemeik alatt feketek, mert dolgoznak folyamatosan, mert ez nekik valamiert jo. Oket is zsakban viszik majd elonnan, mert.

Eslo ottdolgozasomnal nagyon kellett volna a melo, mert le voltam egve, de rendesen. Beladtam apait-anyait, amikor volt ket szabad percem, sikaltam, takaritottam mint egy lo, csakhogy lassak: jovagyok, kellek en ide. Harom napot beszeltunk meg eloszor, aztan az volt, hogymajd megbeszeljuk a tovabbiakat. Az utolso napon – delutan ottol ejfelig kellett dolgoznom -, tok kedvesen (de tenyeg), meg akartam koszonni Maria-nak, hogy megkereshettem az aberletem egy reszet. Amikor latta, hogy beszelni akarok vele, gyorsan elhuzott, annyit vetett oda, hogy a batyam majd beszel veled. A muszak vegen Harry ennyit mondott: meg akarunk szabadulni az egyik pincertol, majd hivunk amikor johetsz.

Persze mar akkor tudtam: sosem fognak hivni, csakeppen nem tudtam eldonteni melyik a kocsogebb: a csaj, aki atadja masnak, hogy hazudjon, vagy a faszi, aki a novere helyett hazudott. Mert harom honap mulva csorgott a telefonom, hogy kellene nekik valaki hetfore meg keddre, es en atszerveztem a munkabeosztasomat csakhogy mehessek, mert akkor is kellett egykis extra zseton; esugye kivel dolgoztam egyutt ket orat? Azzal, akitol olyan vehemensen meg akartak szabadulni …

Azt persze nem is kell mondanom, hogy erre a hazugsagra mar egyikojuk sem emlekezett … viszont en becsuletesen megmondtam kedd este a muszak vegen, hogy koszonom, ebbol inkabb nem kernek.

Kollegak: Shannon es Emilio, ok delamerikaiak (peru, equador), es nagyonjok. A reggeli shift-ben vannak, gyorsak mint a villam. Eva, o lengyel, es 21 eves, es tole akartak “megszabadulni”. O annyira gazos, hogy majdnem nyakonvagtam a masodik ottdolgozasom alkalmaval, mert azthitte, hogy amiert o ott dolgozik mar nyolc honapja, az siman feljogositja az “uj” munkaero “kioktatasara”. A teny, hogy en tapasztaltabb vagyok a szakmaban es mondjuk tizennegyevvel idosebb, mit sem erdekelte. Persze legtobbszor inkabb bolcsen mosolyogtam rajta.

Vendegek: Na ez az a hely, ahol “allando vendegek” vannak. Regulars. Ezzel tobbnyire az a gaz, hogy nem szeretik az uj arcokat. Ja, enis oregszek, on a way, nekem is megvannak a kis hulyesegeim. De basszameg, ez nem indok arra, hogy ne hagyjunk borravalot az uj pincernek!!! Csak azert, mert eppen aznap lattuk eloszor … Az ilyennek benyomnek egy U2-t a seggen keresztul, aszt’ utana mondjon koszonomot az egy faszom dollarja helyett. Mert en nem mehetek a foberlomhoz elsejen otszaz koszonommel, hogy itt a rent. Meg eppen valamiert ok azthiszik, hogy en gondolatolvaso vagyok. Mert kerik a kajat, aztan amikor kiviszem, aszondja: ja, erre kene meg ez meg az. Az persze eszebe nem junta, hogy teljesen veletlenul nem emlitette meg a rendelesnel. Es meg ok neznek csunyan. Aztan megha jon a csekk, akkor faszom 30 centen vitatkoznak, enmeg beadom a toroulkozot: menj a picsaba, ugysem latlak mar tobbszor.

 

Persze vannak kivetelek, akik nagyon kedvesek, megmeg joszerencset is kivannak. Mert tudjak, hogy a picerek egyebkent banyaszok, mert kabe annyit dolgoznak. Szenpor helyett a hulyek hulyesegeit szivjak – sokszor a semmiert.

Amugy a kornyekbol kifolyolag soka spanyol vendeg, oket nemzavarja, ha ugy kell tenni, mintha borravalot kellene hagyni.

Sok a helyi szuletesu, ok jok. Amugy volt egy vendegem, draga aranyos neni, elol kabe egy foggal, a szaja veres-pirosra ruzsozva, decsak azert, mert ment a ruhajan levo masnival … rendelt, majd nem zavart, es hagyott sok borravalot. Szemtelenul sokat, enmeg szegyelltem magam magamban, hogy kirohogtem. Magamban.

Ja. Vegyes nepseg. Nincs jovomondas, kedvesnek kell lenni mindenkivel, mert nem lehet tudni, kihagyja a jopenzeket. Mert majd irok olyan diner-rol is, ahol a vendegek alapjaban veve azthiszik, hogy a pincerek fizetest kapnak, ergo nem hagynak borravalot. Es ez nem  Bronx, az kabe szaszor jobb volt …

Kereseti lehetoseg, munkakorulmenyek, arak: Mivel kurva olcso – esugye ezzel egyenes aranyban kurva szar – a kaja, ne varjunk sok borravalot. Egy reggeli tojas kijon 3 dollar alatt, amire hagynak majd a semmitol olyan ket dollarig, tehat rohannunk kell rendesen, hajol akarunk keresni. Namegha van vendeg. Mertha nincs, akkormeg extra kedvesnek kell lenni. Nincs bus-stuff, mindent a pincernek kell megoldania. Ez azert jo, mert nem kell a keresetunk 15-20 szazalekat leadnunk a segitonek, viszont tobbet kell talpalni a zse-ert. Ami engem nem zavar ugyan, de maga a diner nem megy valami jol, ugyhogy olyan 55 es 85 dollar kozott kerestem a hetoras muszakomban. Ez a haz fizetesevel egyutt mittudomen mennyi, ok ketdollart adnak egy orara. Sharp. Sok helyen egy huszast, az orak szamatol fuggetlenul. Mindegy.

Sok a side work, amikor nincs vendeg – es ez gyakran megesik -, takaritani kell. Ez marcsak azert is erdekes, merthogy mezei takaritassal siman meglehet keresni 12-ot orankent, dehat …

Enni nem lehet, vagyis igen, de cseszebe, vagy papirpoharba kell rejteni a levest, nehogy eszrevegyek. A fonok – Harry – akivel dolgoztam, allva eszik es nagyon gyorsan, es ezt varja el mindenkitol. Mert lattam mar Emilio-t villamgyorsan enni, eshamar lo, erre azert fogadnek.

Korai halal, vegbelrak. 

Overall: Ha gyors vagy es eros idegzetu, siman ajanlom a helyet. De megsugnam, hogy ettol vannak sokkal jobbak is. Ket nap alatt hazavihetsz max 180 dollart, es ugye mi pincerek tudjuk: ez nem az igazi.

Vendegeknek: probaljatok ki a napi specialitasok vmelyiket. Nagy adag, kurva olcson. Es ne felejtsetek el 20%-ot hagyni, mert az megmelengeti a pincer szivet. Megha egy masodpercre is …

1 komment

Címkék: gyros spanyol gorog faszsag fonok hamburger kulalak arak pincer borravalo sultkrumpli klasszikus diner

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr5789773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Site Meter
süti beállítások módosítása