HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincér (1) pincer (5) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

“City Line Diner – Da’ Bronx”

2007.06.06. 08:41 :: plazmasas

Ugynokseg: Apollo Employment Agency, 870 6th Ave New York, NY 10001 (212) 242-5894 Ask for Billy

Note: Itt egy szazassal tobbet kell leperkalnod minta tobbinel, es nem mellesleg: sok a szar melo. Nem eri meg, eztinkabb hagyd ki.

Neighborhood: Igazabol fingom sincs a kornyekrol, mert gyakorlatilag az egyik labam meg a buszon volt, mig a masik mar bent a diner-ben. Persze lattam dolgokat utkozben, az megugye ir kocsma meg kis-boltok dogivel. Bronx ezen resze – Woodlawn, Katonah Ave. Ir-ek lakta ovezet. Ovezet, mert a nevezett diner-ben valo dolgozasom idejen pl.  nem talakoztam egy latino-val vagy fekaval sem. Eljutni egy ilyen kornyekre viszont kisse karos lehet az egeszsegre, foleg ha arja-kinezetu vagy (kekszemu-szokehaju), ugyanis a metro 4-es Bronx-i vonalanak a vegallomasatol kicsit messzebb van. Bronx ugye meg hires arrol, hogy nemsok feherboru lakja. Mondjuk nekem nincs problemam az egyebekkel, a gond itt csak az, hogy nekik viszont van. Szoval a melo a metroraszallasnal kezdodik, mert mar az para. Onnan a mittudomen-hanyas busszal kell meg menni valamennyi megallot, ami kozben elmegy egy akkora temeto mellett, hogy sirhatnekod tamad. Esakkor kezdj el dolgozni.

A diner kinezete: Ir kocsma. Total. Fabol van minden, ami mondjuk tiszta ego. Egy diner-nek igazabol muanyagbol, meg rozsdamentes-acelbol kellene lennie, de ezitt mas. A kornyek miatt. Amint belepsz, jobboldalon van harom box, veled szemben ketto. Kozepen vagy hat asztal, meg ballra a barpult vagy nyolc szekkel. Kellemes a szemnek, nem mellesleg: tiszta. Nincsenek kinos muanyag-viragok es hasonlok, tenyleg szep. Olyan, mint egy steak-house. A gond amugy az, es tenyleg nagy gond a melonal is, hogy a konyha lent van a pinceben, tehat az egesz kozepen van egy lefele vezeto lepcso. Korlatokkal.

Kaja: Csakigy egyszeruen. Kurvajo. Mondjuk pulyka szempontjabol, mert ezt tenyleg itt sutik. Ki. Nagyon finom, szerintem az ottdolgozasom alkalmaval csakis pulyka-szendvicset ettem – persze kozre jatszott a halaadas is, marmint az a nap, amikor egyebkent is pulykat eszik mindenki. Van nekik nagyon finom curry-uk, amit a curly-fries-al ajanlok – ez a “csavaros”-fuszerezett-sultkrumpli. Finom es kesz. Megmeg a chilli, meg a bab, mert ezutobbi kell az Ir-kajakhoz. Is. A napi special tenyleg friss, kulonbozo halak es sultek. Ez az a hely, ahol tenyleg jot lehet enni, viszonylag olcson.

 

Fonok(ok): Na, ez kisse kenyelmetlen. Chris, meg George. Chris az idosebbik, esolyan haromnegyedig van benne a biznicben penzileg, ami siman lejon, ugyanis George-ot kurvara nem erdekli az egesz ettermesdi. Chris viszont kicsit sikamlos, amikor valaki pl. elakarja vinni a rendelt kajat, a rendeles vegen mindig ezt mondja a mikrofonba (szepen, gorogosen) MAKE ITE NICE. Az e-betu a vegen fontos. Az igazi gorog akcentust hallhattatok mar a Star Wars-ban, Wattoo-nak van ilyen (elso es harmadik resz). Total ilyen. E betu minden szo vegen. De nem is ezzel van a baj. Latta, hogy nem dolgozok rosszul, es sunyin felrehivott: ha maradsz, duplat fizetek neked. Ez nekem nem palya, szoval maradtam meg vagy ket napot. Nem volt veluk problemam, csakhogy Queens-t nem lehet kozel huzni Bronx-hoz. Es ja. Meg aztis mondta, hogy tud olcso apartmanokat a kornyeken. Marminthogy maradjak, mert az neki jo. Csakhogy nekem nem volt jo. Reszletek alant.

Kollegak: Ok nem biztosak, vagyis egyet sem ismerek. Akivel dolgoztam ket napot, o egy Ir lany, es az volt az utolso ket napja. Kathelin. Van vagy 20 eves, es latszolag mindenkivel nagyon joban volt, mertugye mar emlitettem, ezitt egy Ir kozosseg. Amikor o koccolt, az ugynokseg kuldott egy holgyet, aki nem tul fiatal. Hajol emlekszem, Maria-nak hivjak, es amerikai. Nem messze lakik a diner-tol, joneki. O kicsit nagyon tul preciz, es megerto. Ezert egyszer ledutdam volna dugni az orvosi-szipkajat a torkan – mert az orvos felirt neki vmi szipokat a cigi helyett, mert regebben 3 dobozzal is elszivott naponta – mert ilyet mondott, hogy. Eppen Halaadas napja volt, mondtam is Chris-nek, hogy tok felesleges nyitva lennie, mert ugysem fog jonni senki. No Brainer, csaladi unnep. Persze o kinyitott, keszult ezerrel, mimeg ketten voltunk a placcon Vendeg egysem, enmeg mondtam Marianak, hogy ezmilyen szar, omeg erre: legyel megerto. Ok mennyit veszithetnek? Persze valahol igaza volt, de enis veszitettem, mert “csinaltam” osszesem het dollar otven centet, amibol egy dollar maradt mire hazertem, mert a tobbit cigire koltottem. Amugy azt az egy dollart a mai napig orzom – mitse’ mondjak, rosszpeldakent. Namegugye ottvan Mike. Gorog, a pultban dolgozik, es all washed up. Mindenkinek aszondja, hogy a fonokseg rokona, ami persze nem igaz, csak ettol o nem eg annyira. Mert ha Gorog, es kozel az otvenhez: az necces, ha beosztottkent dolgozik. Es tenyleg az. Ot kinem allhattam, mert folyton haza akart vinni, nekem meg forgott a gyomrom tole. Brrrrr. Mike az idealis ferfi, aki amugymeg leszbikus.

Vendegek: Irek, mimas. Amugy ok jok uj kollega-szempontbol, mert mindegyik jo pezeket hagyott, esmindenki – szinte kivetel nelkul – jot kivant nekem ott. Volt egy csaj, akit sosem fogk elfelejteni. Iszonyat bitchy, fiatal amugy, de mindig 100%-ot hagyott. A vendegek itt tenyleg jok. Egy kivetelevel, az o nevet elfelejtettem, de nem baj. A kollegaival jott altalaban munka utan, es irul rendelt, aztis felig mondta el, mert nekem allitolag tudnom kellett volna, hogy o mire is gondol. De mivel nem, egy este felallt, es elviharzott. En meg rohogtem rajta, mert korrigalhato lett volna a dolog, de nem – o inkabb hazament ehesen.

De mondom, az atlag jo. Azon kivul persze, hogy itt mar mint mondtam, itt nem NY-iul, hanem Ir-ul beszelnek. Nagy kulonbseg, oda kell figyelni.

Kereseti lehetoseg, munkakorulmenyek, arak: Szar pez. Chris mindig attol fosik, hogy bizi lesz, ezert ket pincer van a placcon. Fejenkent olyan 50-70 dollar naponta, ami szar. Nagyon szar. Foleg ha azt nezzuk, hogy a konyha a pinceben van, szoval nemcsak a megrendeles leadasaval kell lerohanni, hanem kesobb a kajaert is. Ja, ha jo kondiban vagy, egye fene. De kia akar rohangalni mint egy orult, amikor vannak normalis helyek is? Mellesleg a ket pincernek meg kell osztani a boravalot, es ugye Mariat ezert is torkonszurtam volna a szipkajaval, mert 20 szazalekot adott a busboy-nak, aki a kifutosrac is volt egyben, es nemis igen segitett nekunk. Maria a mennyben fogja vegezni, joneki.

Overall: Dolgozni inkabb ne, mert olyan 350 pezt vihetsz haza otnapi meloval. Az utazas necces, mert a vonatrol mondjuk en Harlem-ben szalltam ki, ami ugye nem volt tul biztonsagos. Ja. Melo szempontjabol hagyd ki.

Vendegkent: Menj oda enni, marha’ odatalalsz. Ajanlom a napi special-eket, megugy altalaban mindent. Garantaltan frissek a kajak, es nagyon finomak.

Szólj hozzá!

Címkék: gorog ir bronx latino pincer borravalo torkonszurni maria pez melo

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr9293507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása