HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

“eloetelek - appetizers”

2007.04.19. 07:47 :: plazmasas

Az eloetelek roppant nagy adagok, csakugy, mint a foetelek. Inkabb nagy asztalok kerik ezeket, mondjuk negy fotol felfele. Ilyenkor figyelni kell a megrendelesnel, mert mondjuk a buffalo wings elkeszitese tobb idobe tellik, mint a foetele. Dolgoztam mar olyan helyen, ahol a szakacs egy segglyuk volt, minden megendelest cetlin kellett beadni o meg a a foetelt kirakta az ablakba az eloetel elott ot perccel. Nem kibaszasbol, neki igy jott ki. Mert nem igazan ertette. Szoval nem art tudni mi mennyi ido alatt keszul el, es visszatartani a foetel-megrendelest, mar ha tudjuk.

Szoval. Kezdem a klasszikussal, a mar emlitett buffalo wings-el. A bolenynek nyilvan nincs szarnya, ez inkabb metafora. Tortenete van, aki melyebben beleszeretne merulni, itt olvashat rola. Ez alapjaban veve csirkeszarny megsutve, es hot-souce-ban megforgatva. Altalaban zellerrel es bleu-cheese dressing-el szolgaljuk fel. Ha odafigyelunk, akkor viszunk extra kistanyert es nedves keztorlot az asztalhoz, mert ezt nem nagyon lehet kessel-villaval enni. Mondjuk lattam mar ilyet is, de eljutottam odaig, hogy ez sem lep meg igazan.

 

Stuffed grape leaves – rizzsel toltott szololevelek. Ez gorog specialitas, de ebbol szerintem kettotol tobbet nem nagyon lehet megenni. Finom, de a rizs olyan fuszeres, hogyha nem akarjuk ezt az izt napokig a szankban erezni, akkor inkabb hagyjuk ki.

 

Chicken fingers. Ezek rantott csirkemell-szeletek. A minap bejott egy “Mc Donald's-generacios-vendeg”, es ezt kerte. Eloszor az aran lepodott meg, majd az adag nagysagan. Fizetes es eves nelkul tavozott (a fonokom feje biztosan nem torzult). Ez nem a gyorsettermes zuzott csirke-ize kirantva, hanem tenyleg csirke mell-szeletek honey-mustard dressing-el (mezes-majonezzel). Nagyon finom, foleg ha nem gondolunk arra, hogy elo-fagyasztott termekrol beszelunk. Elkeszitese: kivenni a melyhutobol, berakni a nagyipari fritozbe, majd a mikrosutobe, nehogy jeges maradjon a kozepe. Mondom, finom, de egye az akinek az elet rakenroll, es ugy 35 evesen megszeretne halni.

Zucchini sticks. Ez ugyanaz mint a chicken fingers, csak nincs benne hus. Paradicsom szosszal szolgaljuk fel, es mivel joillata van, a felszolgalasa elott leveszunk a tanyerrol egyet-kettot magunknak – csakis azert, hogy megbanjuk. Rantott zucchini szeletek, amit eves kozben igy kell elkepzelni: amint beleharaptunk, a bundaja a kezunkben marad, mert a forro zoldseg kicsuszik belole – a szankba. Ott allunk szenvedo fejjel, osszegett szajbelsovel – mert ugyan a kulseje normal hofokon volt az eveshez -, es megfogadjuk, hogy ezt tobbet nem csinaljuk. De a pincer-melo gaz, nincs ido evesre, ugyhogy a vendeg gyakran abban a megtiszteltetesben reszes, hogy ingyen elokostoloja van. Note: ezis elo-fagyasztott.

Fried calamari – rantott kalmar. Regebben spanyol-buzi voltam, sokat idoztem Iberiaban, mert az jo. A kalmar draga es finom, ugyhogy asztaltakiro-koromban csinaltam egy olyat, amin meg most is mosolygok: letakaritottam egy asztalt, amin volt egy tanyer tele rantott karikakkal. Huhh, mondom ez gaz, ez draga etel, enmeg ehes vagyok – akkoriban enni sem mertem az etteremben, csakis vajas kenyeret -, ugyhogy lementettem vagy negy darabot belole. Az elso harapasnal ert a meglepetes: mia fasz ez? A halhoz koze nem volt, mert ugye rantott hagymakarikak voltak … Mostmar nyilvan meg tudom kulonboztetni, de az akkor volt. Ezt is marinara-szosszal (paradicsomszosz) szolgaljuk fel, es ebbol nem kell elokostolni, mert nem jo. Marmint a diner-ekben nem jo, mert – tada!!! – ezis fagyasztott szarbol keszul.

Mozzarella sticks. Rantott zsir. Egyszer ezt akartam vacsorara, mert jo az illata, ezert gondoltam finom is lehet. A szakacs kerdoen nezett ram, azthitte meghulyultem. Barcsak vettem volna tekintetenek mondanivalojat: ugyanis a hat darab rantott mozzarella-sajt-rud elfogyasztasa utan 20 perccel zartunk, enmeg alig vartam, hogy hazaerjek, es telehannyam a wc-kagylot. Ugy felorankent. Nem kell felreerteni, nagyon finom, de hat tenyleg. Rantott zsir paradocsomszosszal. Ezis rakenroll kategoria, en csak nezegetem, de soha tobbe nem eszek ilyet. Ez fix.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr3160650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása