HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

egyedik nap

2007.03.04. 04:54 :: plazmasas

Milyen is volt? Nem igazam emlekszem, persze igen, demert gondolom kinos volt, igy beleesik a szelektiv-emlekezes tartomanyaba.

Lassuk csak. Ideges voltam, nagyon is. Probaltam magammal elhitetni, hogy ertek NY-iul. Persze dehogy ertettem, de mindegy.

Akkortajt egy mexikoi pincer dolgozott a felesegevel a placcon, akirol nem tudtam, hogy a mexikoi felesege. Az amugy lejott, hogy lekell takariton az asztalokat miutan a vendegek elmentek, es ennek orultem. Marmint, hogy ertem, mirol szol a melo. Persze nem ertettem, de ez kicsit kesobb derult ki, addigra viszont mar idegebeteg is voltam asszem.

Martin - igy hivtak a pincert - folyton nyalta a szajat, megmondta nekem, hogy "szexi". En megcsak lestem, hogy azert ilyen valoszinuleg nincs is, ugyhogy probaltam nem odafigyelni. Annyi minden tanulnivalom volt, hogy az "eszem megall" kategoria megcsak szoba sem johetett.

Ja, jottek a vendegek, mentek is, enmeg rohantam letakaritani az asztalt, felrakni az uj etkeszletet. Ennyit, es csakis ennyit csinaltam az elso nap. Amikor senki nem volt, vagy eppen ettek, alltam ott mint egy fasz - felkialto jelekkel a homlokomon, hogy valaki segitsen mar, hogy tegyek vmit! Mert senki nem mondott semmit, csak elvartak tolem, hogy jol dolgozzak.

En azthittem persze neha, hogy jol dolgozok, pedig nem. A fonokom arra kert, hogy mosolyogjak legalabb  de en meg azt sem tudtam. Mert folyton be voltam szarva. Hogymileszakkor ha nem kellek, esakkor mehetek vissza budit pucolni a Hamptons-ba milliomosekhoz?

Oda van egy sztorim, asszem ide bemesolom. De nem biztos ... naivnak lenni kellemetlen.

Szoval vigyorognom kellett, es ugy tanulni az angolt (NY-i angolt), hogy mindent magamtol talalok ki. KEGYETLEN.

Az elso nap igazabol panikkal telt el, merthogy Martin, mega melo, meg minden mas. Nem mellesleg szerintem siman lerohantam vagy 15km-ert. Fajtak a talpaim, de nagyon - aznap este nem kellett ringatni, nem vitas.

Eshogy mennyit kerestem? 17 dollart a borravalobol, megugye 2 dollart orankent ... az ... 31 dollar!!!! 31 amerikai  pez!!!! - akkoriban (2002) ez nem is volt olyan rossz inasknet 31 dolcsi az kb. 7750 huf-nak felelt meg!!! Esen orultem neki!!!

Kicsi extra. Sag Harbor, Long Island - 2002:

" ... A haziak nem voltak otthon csak a szemelyzet, de ez nem jelentette azt, hogy nem kellett azonnal beallnom dolgozni. Nos. Csakhogy egykis kepet kapjatok a korulmenyekrol ... gondoljatok el azt a hazat, amit szeretnetek magatoknak ... almaitok hazat a tengerparton ...

... nem, ez keves!!!! Gondoljatok megnagyobbra!

Najo, segitek. Gondolom, lattatok mar azt a Julia Roberts filmet, hogy "Egy agyban az ellenseggel" - ezigy ekezetek nelkul kisse bizarrul hangzik, de sebaj. Szoval a hazban olyan rendnek es csillogasnak kell lennie MINDIG, mint amilyen abban a filmben volt. Mind a 10 szobaban, es mind a 7 furdoszobaban. Plussz a konyha es a mellekhelysegek. Itt a konyha es az egyik eloszoba akkora, mint a mi Kert utcai alberletuk osszesen!!!!EZ MI???
Tiszta beszaras az egesz. Az meg persze megjobban, hogy mindezt nekem kellett TUKORFENYESRE SIKALNI!!!!Ugy, hogy MINDIG TUKORFENYES LEGYEN MINDEN!!!

Ebben a hazban lakik anyuka apuka meg a nanny es a 4 gyerek. El tudjatok kepzelni, hogy mennyit kellett dolgozni? Napi 11-13 orat. Volt olyan, amikor delutan 4-kor ultem le reggelizni.

Persze a takaritason kivul mosnom is kellett egesz allo nap. Miutan osszeszedtem a ruhakat a foldrol, mert ott dobtak le tobbnyire, ahol levettek.

A mosas nem olyan nehez, mert van egy mosogep, mellette a szaritogep, amikor ki van mosva, egyszeruen csak at kell pakolni a ruhat, majd szaradas utan osszehajtogatni es elpakolni. Az az igazsag, hogy az elejen ettol is feltem, ugyanis Nyiregyhazan majd 2 even keresztul kezzel mostam es meg a legegyszerubb mosogephez is antitalentum vagyok. De azert meglehetosen hamar ment a muvelet elsajatitasa. A vegere mondhatni a mosashoz menekultem egy kicsit pihenni.

Azer' akadtak gondok az elejen ezzel is, merthogy a fehereket ugye kulon kell mosni ... nos. En kulon is mostam, csakhogy a szineseknek valo mososzert raktam a mosogepbe, es amikor mar keszen volt a mosas, felnyitottam a tetejet a gepnek ... Jesszusom!!! A mososzer befogta az osszes feher ruhat!!! Minden csupa kek lett!!!
Feheritot belerakni, ujrainditani ... problema megoldva ...
Majd ezzel egeszen az utolso napig semmi bajom nem volt, amikoris ... megtortent az, amit altalaban az emberek remalomnak mondanak. A gyerekek kaptak ilyen tokre felesleges dolgot, hogy kis kutya, amit a szemre kell tenni ejszakara. Kicsi eye pillow, ami kutyat formaz. Tenyleg aranyos ... csakhogy a csalad igazi kutyaja, Merlyn feltekenysegeben addig settenkedett, amig megkaparintotta a jatekkutyat, es telenyalazta az egeszet. Mi legyen vele, gondoltam ha mar ugyis belejottem a mosasba, akkor ezt is berakom a tobbi koze. Es ekkor kovettem el a NAGY HIBAT!!!
Ugyanis a kutya belsejeben valami lencsere hasonlito buzi kis magocskak VOLTAK, amik a fozoprogram hatasara termeszetesen megfottek. Mivel az ilyen szaritott magok tulajdonsaga az, ahogy szaritottak, vagyis ha viz eri oket, akkor a duplajara dagadnak. Szoval az a tetves szem-parna a duplajara dagadt, minek kovetkezteben szetszakadt az egesz, es MAGa a tartalom szepen bediffundalt a ruhak koze!!!!
Amikor kinyitottam a tetjet a gepnek, a ruhak ugy neztek ki, mintha egy rakas lencsefozelek kozepen lennenek.
Urameg!!!
Panikhangulatban ugy ahogy volt, csuszosan ragadosan beraktam oket a szaritoba. Persze ezis csak akkor fordulhatott elo, amikor a sajat ruhaimat is mostam. Szoval a szaritogep frankon beleszaritotta a ruhakba a magvacskakat, amiket szemenkent kellett lepattogtatnom roluk. Na. Olyan voltam, mint valami posztmodern hamupipoke, amint a hulye magvaival szarakodik. Minden feloraban lesunnyogtam a mososzobaba magot-pattotgtatni. Egesz allo nap. Ugy ejfeleig.

Megoldottam, a kutya maradvanyait beraktam a tisztitoszeres gardrob legfelsobb polcara, ahol senki nem fogja megtalalni (legalabbis anyuka biztosan nem) - ott alussza almat a lelkem. A munkat ugy oldottam meg, hogy nem megyek tobbet.

...

folyt. kov.

 

ps: bevezetes az asztaltakaritas fortelyaiba' a tobbedik napon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr2642564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása