HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

STOP INN Diner - Woodside, Queens - emlekezetbol

2011.02.19. 02:09 :: plazmasas

Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor eloszor jartam itt.
Ez valahogy igy zajlott: 
Miutan belattam, hogy a "nagy ameriaki alom" nem a Yankee Stadiumn-nal kezdodik, eldontottem, hogy visszaterek szenet lapatolni. Ha Fulig Jimmy megtudta csinalni, akkor enis. Az igaz, hogy o opiumban utazott a hajon es inkabb masoknak adagolta, en elotte inkabb sok sort ittam az elmulas megunneplese erdekeben.
Aztan felkerekedtem. Mentem Mariahoz, es kertem tole reggeli munkat. Ures penztarcaval.

Maria egy nagyon kedves holgy, tudja a szakmajat. Ismeri az ettermeket es a pincereket is. Tudja, hogyha egy pincert ketevente egyszer lat, akkor az jo munkaero, csak homok kerult a gepezetbe, ezert kilett rugva.
Fogas kerdes - ujra Rejto-re hivatkozva - annyira fogas, hogy erre felis akaszthatnam a pincerkotenyemet.
De nem tettem, masnaposan mentem az ugynoksegre.
Namarmost Maria-rol tudni kell, hogy valoban megbizhato. Mondom: ha ritkan lat, tudja hogy jo vagy, ugyhogy a legjobb helyeket fogja adni - mert oda jo munkaero kell. En ezt nem igy gondoltam amikor annak ellenere, hogy reggeli munkat kertem tole egy busy Manhattan-i diner-ben, o kozolte velem, hogy van egy felmunkaido Queens-ben, harom nap egy heten, ebbol ketto EJSZAKA!!!
Jol lefaradtam, dehat nem akartam ugy hazamenni, hogy esetleg holnap vissza kelljen jonni.
Rabokott a terkepen egy pontra valahol Queens-ben a 7-es metro vonalan. Latta, hogy nem vagyok boldog, de tudta, hogy levagyok egve. Ennyit mondott: "Ne azt nezd, hogy hol van. Azt nezd, hogy jo penz van ott".
En persze nem hittem neki mert mindig ezt mondja, de elvettem a kartyat amit mindig ad, bizonyittekkent, hogy o kuldott a oda.
A 7-es teljesen Corona-ig megy, ahol meg sosem jartam, de ez igy jo. Nekem mar a 61-es utca is TUL MESSZINEK tunt, gondoltam tele van a kornyek spanyolokkal. Persze ebben nem tevedtem, de errol kesobb.
Woodside elvileg Ir kornyek, ezt en nem tudtam. Egeszen eddig a hetig.
Ha jol emlekszem, ez egy hetfoi nap volt.
A metrobol kijove azonnal meglattam a dinert. Kabe egy lepesre van a megallotol - lehetne akar haromszazra is, igy ellehet szivni egy cigit anelkul, hogy ott acsorognank a bejarat elott. Munka elott.
Mindegy.
Beleptem. 
STOP INN.
Eleve a neve gazosan hangzik. Hat meg a belseje!!!!
Egy nagy felujitast siman megerdemelne - nem lehetett azonnal nem eszrevenni az asztalokon - a beige szinu asztalokon - a barna foltokat, ahol valamiert tobbet takaritottak oket. Kopottra vannak mar sikalva.
Allitolag ez a diner is - csakugy mint a Dorian - 1928-tol funkcional, csak regebben Ray's Food Shop-nak hivtak.
Ez azonnal lejott, mert ugye a berendezesen azota biztosan nem valtoztattak.
A fonok eppen bent volt, Teddy-t kellett keresnem. Elso latasra tok jo pasinak tunt, de gondolom azert, mert a pult eltakarta a pocakjat. Amugy biztosan vereset pisaltak a csajok utana ugy 10 eve.
Kisse izzadtam - nyar meleg, miegymas - az idegessegtol, meg az elso gondolatom az volt, hogy OK, kisegitem oket egykis ideig, meg keresek vagy ketszaz dollart ezen a heten, aztan szepen csendesen elmondom nekik, hogy nem ezt akartam.
Teddy elkerte a telefonszamomat, amire valamiert ez volt az elso reakciom :"I'm not like that. If I say I'll be here, that means I'll be here."
De nyilvan megadtam a telefonszamomat, majd kisse rosz szajizzel hazabandukoltam. Szar volt. Arragondoltam, hogyha megigertem, akkor megyek - dehat nem akarok enitt maradni!
Aztan mentem, csutortok este kellett kezdenem. Az elso beosztasom igy volt: csutortok-vasarnap este hattol hajnal egyig, hetfo delelott 11-tol este nyolcig.
Ezugye kicsit gazos, merthogy vasarnap hajnali kettore erek haza, hetfon meg vissza kell menjek delelott tizenegyre.
Mindegy, megvolt.
Legnagyobb meglepetesemre mar hetfon jott a manager - akkor meg Pedro -, hogy akkor bejelentenenek. En kicsit szarul ereztem magam ettol, mert nem akartam magam hivatalosan felvetetni egy olyan helyre, ahol nem is akartam dolgozni. De ok akartak, hat gondoltam legyen. Majd talalok valami mast hamarosan, gondoltam.
Aztan meglepodtem. Kellemesen.
Az elso hetfomon 130 dollart kerestem. Egy Ir lannyal kellett dolgoznom aznap - Chrissy -, aki kiis vette a szabadsagat a kovetkezo heten. Ment haza - Irorszag - egy honapra. Esakkor jott a manager - meg mindig Pedro -, hogy akkor negy napot kellene dolgoznom, nem harmat. 
Ezen a helyen tenyleg lehet jo pezt keresni, pedig nehez elhinni. A kornyeken itt van egyedul olyan Ir kaja, ami miatt a meg itt maradott Ir-ek jonnek ide.
Ir. Szoval leirom, hogy ez nem a City Diner Bronx-ban, de hasonlo. Ir specialitasok vannak ha mar a reggelibol indulok ki. White pudding (kolbasz) black pudding (Hurka) meg a szalonna es miegyebek, amit tenyleg importalnak a messzirol.
A lenyeg az, hogy valoban jok a vendegek es sokan vannak.
 
Az eslo honapokban Antonia-val kellett dolgoznom, aki mar akkor terhes volt. Persze kesobb is, es ahogy minel terhesebb lett, nekem annal tobb napot adtak. A harombol ot lett, igy elkezdtem annyit keresni, amennyit eddig meg soha.
Akkor csakis egyre tudtam gondolni: HAZA AKAROK MENNI!!!!
 
Mivel az osszes pincer ment haza vakaciozni nyaron es nekem helyettuk is dolgoznom kellett, igy annyi pezt kerestem, hogy batran a fonok ele alltam, es megkertem, hogy nekem adjon egy honapot. Ez persz irrealis, ha azt nezzuk, hogy majustol kezdtem el csak dolgozni, de az egesz novembert ki akarom venni szabadsagkent.
Anyagilag nem volt gazos. Annyira nem, hogy, gyakorlatilag majustol oktoberig annyit kerestem, hogy nemcsakhogy haza tudtam menni egy teljes honapra, de sikerult kifizetni Apam repjegyet ide, elmenni a Niagara vizeseses-hez, meg egyutt haza. 
 
Es ugy jottem vissza, hogy meg mindig volt munkam!!!!
 
Merthogy idokozben Antonia mar nem volt terhes, de nem is dolgozott ott tovabb, ugyhogy megkaptam az o munkabeosztasat ami ugyan isszonyatosan gazos, de panaszra nincs okom.
 
Mivel en mar a full-time voltam a diner-ben, valaki kellett azokra a napokra, amikre engem vettek fel eredetileg. Az Aniko baratom eppen akkor gondolkozott azon, hogy neki meg kellene egy part-time munka mert iskolaba jar, ugyhogy beajanlottam ot a fonokomnel.
 
Es Aniko jott, itt van, es szerintem nincs meg egy diner Queens-ben, ahol ket magyar lapatolja a szenet reggeltol estig.
 
Most jo - annak ellenere, hogy mas terveim vannak - keresek penzt, es irok majd a mindennapokrol.
 
A korkeppel fogom kezdeni, mert az jo ...
 
Ebben a dinerben sok vicces dolog tortenik, azok is jonnek!!!
 
Bukosisakot fel, STOP INN!!!
 

1 komment

Címkék: latino stop diner vendeg inn

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr22671887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mighty 2011.02.21. 14:53:24

Szia!

Úgy látom kezd összejönni a big american dream :)

Már várom a beszámolókat.
Site Meter
süti beállítások módosítása