HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

Euro Diner On Third

2007.07.16. 06:00 :: plazmasas

Ugynokeg: Queens Plaza Employment Agency, Inc. 42-15 Crescent Street, Room 706. Long Island City, NY 11101 Tel: 718-392-3253 Ask for Maria                                     Email: QueensPlazaEmployment@yahoo.com

Neighborhood: Murray Hill. Keleti oldala Manhatten-nek, es ugy Midtown. Ottlako szemszogebol nyilvan nem tudom leirni, de aki komolyan erdeklodik, annak alljon itt az egesz tortenelmesdi. Tenyleg hill amugy, mert menni kell kicsiket felfele is, meg ugye visszafele lefele is. Ez az a kornyek, ahol asszem az eletben nem tudnek fizetni alberletet es miegymast, mert. Mondjuk ezigy szamomra egesz Manhattan-t erinti, es ha eppen keresztul kell menni a Park Avenue-n, ahonnan gyonyoruszepen lehet latni a Grand Central Terminal-t, az ottlakashoz hiros millimosnak kellene lennem. De a szepseg kisse megkopik, amikor a munkabamenet rutinna valik, ugyhogy csak akkor kezd el hianyozni, amikor mar masfele kell menni. En a Bukk-el vagyok igy, nekem most eppen az hianyzik.

A diner kinezete: Hip. Ezt a szot kurvara utalom, de tenyleg. Modern, szep, izleses – a szemnek gyonyor. A belso etkezo resz egyik fala total akvarium, ami neha elgondolkoztat, marmint hogy ezt ki takaritja vajon? Mert a viz tiszta, a halak meg szerintem nem eheznek. Ez lehet egykis humorforras is, mert egyszer eppen megrendelest vettem fel csaladtol, anyu meg teljesen elvolt varazsolva az aranyhalaktol. Kerdezem: Which one would you like to have for lunch? Lerohogte a fejet, es hagytak szep borravalot. Amugy a gyerekek is imadjak, ugyhogy aki utalja a gyerekeket, annak kicsit nehez dolga van ezzel a szeksonnel, mert ok mind odaulnek. Ja. Ez neha nem is baj, mert a halak tenyleg nyugtato hatassal vannak az idegzetre, ugyhogy nem orditanak annyit. A tobbi resz okes, mindamellett, hogy az egesz nagyonis okes – viszont az utcai 10 asztal okoz am sok gondot. Munka szempontjabol. De ezt majd a munkakorulmenyeknel.

Kaja: “ha en gazdag lennek”, minden nap itt ennek. Ez fix. Az csak egy dolog, hogy minden kajajuk friss, de sok es izletes is! Ha marcsak a reggeli omlettekrol van szo, van egy kulon sauteé-chef-uk (Herman), aki meg jofej is. Ottvan neki vagy ot tepsi, es kesziti az omletteket szarasig. A salatak tenyleg nemcsak szemetgyonyorkodtetoek es kulonleges alapanyagokbol keszulnek – ami egy diner quality-nel kisse erdekes, mint pl. arugula vagy artichoke -, hanem embertelenul finomak is. A kedvencem a Fandango salad, ami szaritott cranberry, dio, bleu cheese es grillezett csirkemell salatan, malnas dresszing-el. A szendvicsek kozul kicsit mediterran vagyok, a Cresent a kedvencem, ez prosciutto (sonka), arugula, paradicsom es pulyka. A sultkrumpli az eddigi legfinomabb amit eletemben ettem, sos, olajos, ropogos es hizlalo. Amugy talaltam itt idejaro vendegektol velemenyeket a dinerrol, erdemes elolvasni oket. Az egyetlen lehuzo az elso, a “kivetel erositi a szabalyt “ alapon.

Fonok(ok): Maria. O a tulaj. Lanya. Nagyon szep csaj, szerintem olyan velem egyidos lehet. Jofejis. Meghat joszive van, teljesen joakaratu, es ez csak akkor nez ki neccesen, amikor ordibal az alkalmazottakkal. Ja. Maria Okes. Csakugy, mint a halak a falon.

Managerek: Dimitri: O Alban eredetileg, es nem szeret Enver Hoxha-rol beszelni, de ugye nem is kell. O nem rossz fej, legalabbis biztosan nem buta, mert negy nyelven hallottam mar beszelni: alban, gorog, angol, spanyol. Anyanyelvi szinten. Sokat segit, sosem zaklat. Mondjuk sok dolgunk van a muszakban, de akkoris. Dimitri jogyerek. Brandon: O Spanyol, nem is ismerem annyira. A delutanos muszakban van, nem sok vizet zavar. Tenyleg nem. Szombat-vasarnap dolgozok ebben az etteremben, es ot aztan kurvara nem erdekli, ha vasarnap este egy szatyor kajat viszek haza. Sot. Meg tenne is bele. Ja. No problemo.

Kollegak: Ruth: Kicsi lany, mindenfeleszemponbol. Es nagyon kedves. O egy honappal elottem kezdett a hetvegi muszakban mint pincer, ehhez kepest le a kalappal. Ja. Nicole: O itt dolgozik regota. Jofej, nincs baj vele. Vinnie: Szinten Alban, es van vagy 20 eves. Persze roppant nagy az onbizalma, ami nem is baj. Kicsit meleges, de itt mindenki buzinak nez ki, akinek izlese van. O az, aki a konyhanak imigyen szol be neha, es azok persze rohognek: “move it up like last night!!!” Maria: ot nem ismerem. Vasarnaponkent dolgozunk, es a kutyajan kivul annyit beszelunk, hogy vihetem az asztalait, mert vegzett. Javier: O megvolt. Izisz: O az egyik hostess-cashier, aranyos, lehet vele beszelgetni. Mintahogy Daisy-vel es Maria-val. Konyha: Sautee:Herman, grill: Sophio & Guillermo Kedvesek, segitokeszek. Mindegyik. Neha persze nem, de ez elofordul mindenhol. Amugy az elso hetvege utan majdnem sirva koszontem meg nekik, hogy megkonnyitik a munkamat. Es tenyleg.

Vendegek: Osszevissza mindenhonnan. Sokan a kornyekrol persze. Tobbnyire ‘merikanok, nagyon ritka a 2 dollar borravalo. Ma pl. az asztalaim 90%-a $5 felett hagyott. Mondjuk osszeszedett voltam, es ez igy ertheto, de tobbnyire ez a jellemzo. Mondjuk itt voltak eletem leghulyebb megrendelesei – eddig -, mint a “grilled chicken salad no chiken; es az arugula omelette no arugula. Es ez nem vicc, meg a vendegek is rohognek magukon, ha igy rendelnek. Mert pl. a grilled chicken salad alap salataja alapban jo, szoval aki szan idot a menu atolvasasara, es nem szereti a csirket de a tobbit igen, az hulyen fog rendelni. Ilyenek. Persze van soksok elkenyeztett picsa is, de rajuk mosolyogni kell.

Keresetei lehetoseg, munakorulmenyek, arak: Jofejek es segitokeszek a kollegak, ez jo. Maga a diner szep, es ugye a szemnek elmeny munkahelyen dolgozni jo. Egyedul az utcafronti szeksonnel van gondom, de ezzel nem vagyok egyedul. Mert pl. sok az olyan vendeg, aki kutyaval jon. Zsebkutyaval. A Diner Dash egy kurvajo jatek, de ezt az opciot kifelejtettek. Merthogy a kutyas vendegek asztalahoz vizet kell vinni eloszor. A kutyanak, termesztesesen. Ezt szeretik, plusz egy dollar borravalo. Mondjuk ma felszolgaltam egy csajt, aki magaval hozta a kutya-itatokajat amit az asztalra tett, es mondanom sem kell, hogy onnan is etette az allatot. Azert mindennek van hatara. Mindegy. A kinti szeksonnel inkabb a nuklearis nyar a baj, mert kibaszottul rohaszto a hoseg, es egesz nap kint kell rohangalni. Ez nagyjabol olyan, mintha aratnank egesz nap. A kenyerrevalot ugye. Az ettermek megkivanjak az egyenruhat – ha ezt meg eddig nem emlitettem volna – itt pl. fekete nadragot, meg a diner polojat kell muszakban hordani. A baj csak az, hogy a NY&Company gyart ertelmesen olcso fazonu nacikat – muanyagbol. 100% polyester, ugyhogy teljesen olyan, mintha nylonszatyor lenne rajtunk. Izzad mindenhol, es ez nem ollyan jo erzes. De ez meg hagyjan. En valamiert nem tudom osszekotni az asztalokat, es azok megrendeleseit az arcokkal. Fingom nincs miert, ez az egyetlen resze az etteremnek, ahol sorra baszok el mindent. Mondjuk ma nem volt gond ezen a teren amin csodalkozok, merthogy raadasul vmi gyerekkori izebol kifolyolag idonkent orvossal kell tisztittatni a fulem. A bal fulemet. Ez mar esedekes lenne, ugyanis eppen ma mar icipici kotta sem ment bele. Semmit nem hallottam. Probaltam olyan kerdeseket feltenni, amire bologatni lehet, es ez tobbnyire sikerult is. Csakhogy a vakito naprol bemenni egyet jelent: megvakulni. Se’ kep se’ hang. Ez ma egesz nap igy volt, nem kivanom senkinek. Hallottam a lepteimet, meg a lelegzesemet es a szivdobogasomat. Semmi mast. Vakon dolgozni nem jo.

Meg jo, hogy beszelni tudok … Szoval ja. Ezt a reszt leszamitva dolgozni jo. Itt. Eddigi legjobb hetvegemen hazavittem  (12 ora osszesen) olyan 60 ezer magyar forintot. A legrosszabbon is megvan a negyven.

God Bless The Euro Diner

Overall: Szerintem a fentiekbol lejon. Dolgozni jo itt, vendegkent megmegjobb.

Azthiszem lassan befejezem a korkep-dolgot, mert mar nemsok olyan etterem van, mairol erdemben is irhatnek. Azt sem tudom, mijon ezutan. Talan lekellen zarnom ezt a fejezetet :o)

Update a Dorian Café-hoz: egy etterem tulajdonos hivott telefonon, es munkat ajanlott. Ugy halotta, hogy en nagyon jo munkaero vagyok, es jolenne, ha. Kerdeztem, ezt meg ki mondta? Hat a fonokom. Harry. Ezekszerint o annyira sunyi, hogy a hatam mogott szeret

Szólj hozzá!

Címkék: gorog maria pez manhattan kenyerrevalo jo kaja finom javier

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr17118672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása