HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

“Last Stop Family Style Restaurant”

2007.06.10. 04:15 :: plazmasas

Ugynokseg: Szinten Apollo Employment Agency, 870 6th Ave New York, NY 10001

(212) 242-5894 Ask for Billy

Note: Itt egy szazassal tobbet kell leperkalnod mint a tobbinel, es sok a szar melo. Nem eri meg, eztinkabb hagyd ki. Magyarul: a legszarabb ugynokseg egesz NY-ban.

Neighborhood:  Meg mindig Astoria mint a Mini Star-nal, csak egy kicsit beljebb. Feljebb. Ez attol fugg, hogyan tartod a terkepet. A lenyeg az, hogy a kornyek itt valoban leredukalodik Gorogos-re, mert ez Astoria kozepe. Majdnem.  A lenyeg: azert Last Stop, mert kurvara kreativak, ugyanis az N es a W metro-vonalanak legutolso megallojanal van a diner. Ez ugye a 31-es utca, a lakossag igennagyszazaleka Gorog. De ezt irtam mar. Mega Spanyol. Szamomra erthetetlen, hogyan tudjak errefele fizetni az alberletet, de ezt idovel kideritem. (gondolom, a borravalon sporolnak) Mert a “mexikanok” altaban tizenotod-magukkal laknak egy fel szobaban, marmint ez a standard. Hihhetetlen.

Amugy ebben az utcaban regebben volt egy Magyar bolt, ahol volt szerencsem dolgozni kisse, majd idegosszeroppanni olyan feloranket. Az eredeti szakmam szerint siman kerhettem volna olyan szazotven dollar orabert a fonoktol, deugye o nyolcat fizetett, amiert a tomeny fos omlott a nyakamba. Ennyit meg nem hallottam embert beszelni – panaszkodni -, beis zart idovel, ami nem ert kulonosebb meglepeteskent.

Errefele van a bohemian-garden is, vagyis a sorkert, amit sok kelet-europai latogat. Lehetne jo is a hely, ha nem lennenek minden negyzetmeteren olyan ketszazan. A berugas kivan zarva, mert mar az elso otercben megfajdul a fejem a hangzavartol, aztan hameg maradok felorat, masnap nem birok beszelni. Az elozo napi ordibalas miatt.

Azt mar nem is emlitem, hogy koszos, mert nagyon az.

Mivanmeg az utcaban? A Silver Comics, ahol mindenfele kepregenyeket arulnak, es a konyvtaron kivul ez az egyetlen ertelmes hely errefele.

Annak ellenere is, hogy NY nagyobb napilapjai szerint Astoria az a szomszedsag, ahol a legtobb “europai-tipusu” ettrem es kavezo talahato. Mindez abbol jon, hogy van kinti szekson-je az etteremnek, vagyis az utcafronton lehet kajalni. Ez szamomra erthetetlen, marmint miert is jo, mert az csak egy dolog, hogy izzaszto hoseg van, de ha mondjuk otthagyod a kajat vagy ot percre, szemmel lathatoan por lesz rajta. De ha ez a sznoboknak, jo, hat akkor hajra. Eshamar europai jellegu kavezo, akkor a tenyleg sznobok helye a Star Bucks kavehaz-lanc. Ezen is gondolkoztam kisse, merthogy en sosem voltam meg olyan kavehazban otthon, ahol papirpoharban, a pultnal “mertek” a kavet. A ‘merikano hosszukavet persze, hogy kellokeppen europanal maradjunk. Dehat ez van. Nekunk kell a’merika, itt meg mindent el lehet adni, amin ott van a “made in Europe” tag.

A diner kinezete: Kocsma. Mert azis. Ide rakok majd ket kepet, ezeknek a hatteret illik majd nezni. Elvileg harom szekson van, az egyik a belepestol jobbra, ami szar, mert van ket kozepes asztal, ket kicsi, meg egy nagy. A baloldalon van ot kozepes, meg ket kicsi. A kozepes asztalok a jok, mert oda leulhet egytol-negy ember is, a masik oldalon szar, mert a latino-csaladok a nagy asztalt reszesitik elonyben, viszont borravalot nem hagynak. Az asztalok nagyon retrok, de gondolom eredeti allapotukban vannk, vagyis kabe a hatvanas evekbol, mert olyan koszosak, hogy az csak na. Elvileg feher kemeny muanyag a tetejuk, nemi “marvanyos” beutessel. Egyszer kinomban "megtakaritottam" egyet, es szep volt nezni az egyetlen feher asztalt a tobbi szurke kozott. Ezugye nem is lenne baj, ha maga a teny nem zavarna: errol eszunk. Najo, tanyerrol, de akkoris. Hatrebb van a pult, ami mellett meg van vagy ot asztal, ezeknel ulhettek tolem vendegek, en sosem vettem eszre oket. Leghatul meg van a konyha, es ha nem figyelsz, siman fejbevaghatnak az ajtoval a kifele jovok amikor befele akarsz menni (es forditva), mert ugye van egy ketszerketcentis koszos ablak rajta.

Dolgozo szempontjabol ez a diner egy remalom. Twisted. Sokat karomkodtam, a fonok mega kollega csak rohogtek rajtam. Semmi logika nincs benne, merthogy a leves teljesen bent van a konyha vegeben, a kanal a pult mogott, a keksz amit a leves melle kell tenni, az apulton. De ezmeg csak a kissebb baj. Mivel regebben pizzeria volt es atalakitottak diner-nek, ezert ugye meg ott van a nagy pizza-kemence a pult vegeben. Telen-nyaron meg lehet bent rohadni, az fix. A menun megannyi fele-fajta kaja, az egyik felet – sub-ok, szendvicsek -, a fonok csinalja, mivel a hideg-felvagottak kint vannak. Csakhogyha mondjuk “felvagottas” omlettet ker vki, akkor eloszor megkell kerni a fonokot, hogy vagja le, addig nem lehet leadni a megrendelest. Ez a hely egy orultekhaza, ugyhogy az unnepekre valo tekintettel csakis egy honapig birtam.

Kaja: Ja, van pizza, ami finom, mert helyben keszul. Vannak tesztak, meg barany, es finomak, mert mondjuk nem a bepanirozott-fagyasztottat veszik, hanem itt panirozzak, majd fagyasztjak. Persze “majdnem” egyhulyeseg, de megsem. Az olasz kajakat itt tanultam meg, fingom nem volt addig arrol, miis az a manicotti pl. A tobbi az persze szenny diner-kaja, de ez nem meglepetes. Amit ajanlok, azok a levesek. Finomak, bar persze trukkosek, mert lattam mar olyan levest, aminek osszetevoi feltunoen hasonlitottak az elozo napiehoz, csak eppen felvolt turbozva meg ezzel-azzal.

Fonok(ok): Mr Marino, aki jofej. Es hamar fej: az o arcarol nem lehet erzelmeket olvasni. Rola beteszek ide egy kepet, meg Ana-rol is. Szoval o jogyerek, teljesen birkaturelmu, bar en kihoztam a sodrabol egyszer rendesen. Majd kesobb leirom. O a delelottos muszakban tolja az ipart, elvezet vele dolgozni, mert nem piszkalodik. Annyit. Aleko (Alex) o mas tema. Vele sosem dolgoztam, de ez igy jo. Mert megoltem volna. Ekkora parasztot meg eletemben nem lattam. Az csak egy dolog, hogy sosem koszon, de ugy beszel a pincerekkel, mint a kutyaval. Vagy csunyabban. Ana tud Gorogul, es mondta, hogy a sajat nyelven kurvaknak hiv minket. Semmi tisztelet nincs benne. Bar hogyan is lehetne? Egeszen 17 eves koraig kecskepasztor volt, majd hirtelen felindulasbol NY-ba koltozott. Hogy baszna szajba egy zilplato. Alkoholista, es sokat dohanyzik az etterem vegeben. Undorito.

Kollegak: Ana. O lengyel, es beszel Gorogul. Asszem mar nem dolgozik ott, ez sem lep meg. Jofej, o latott mar dolgokat. Nemrossz dolgozni vele. Persze o szolgalja ki a Gororg-sereget, mertugye szimpatikus nekik, hogy a sajat neylvukon beszel. Ilyenek. Aztan Maria, aki – no brainer -, "Spanyol". Equador-i. O erdekes kisse, tele csaladi problemakkal. Neki ha mondjuk surgos elinteznivaloja van, csakugy nem jon dolgozni. Az persze nem zavarja, hogy “bekellene telefonalni”, de o marcsak ilyen. O az, aki a Latino vendegeket szolgalja ki. Akiket os is utal, mert ok ugye zsugoriak. Konyha: Loui, a chef, meg Mr Tommy a grillman. Ezutobbit majdnem belefojtottam a levesbe egyszer, mert kocsog. A delutanos muszakban ott van meg Debbie, aki ‘merikano, es szegyenli, hogy o pincer. 20 eve, pedig eredetileg kozmetikus, csak vmiert fosik elhelyezkedi a szakmajaban. Megis erdemli. Meg Patricia, aki Debbie szerint teljesen illegal itt, decsak azert, mert kinem allhatjak egymast. Drama a kobon, ha odakerulsz, no speek good English.

Vendegek: Seggfejek. Mar hajnal felnegykor kinyit a diner, merthogy van errefele egy csomo Gorog zenes-tancos szorakozohely (pl. a Vraka) es onnan jonnek a reszegek reggelizni. Ez a csurhe tobbnyire a fonok barataibol all, szoval ok siman bent cigiznek. Egyszer mentem nagyon koran, es majdnem elhanytam magam, annyira undorito volt koran reggel a kajaban es a papirpoharban levo csikkek latvanya. Mega buz. Amikor ok eltakarodnak, azolyan reggel hat, esakkor indulhat a moka. Jonnek a postai dolgozok, akiknek osszekotnem a labaikat egy napra, hagy’ ugraljanak ugy mint en azert a szaros 25 centert amit hagynak, meg a Spanyolok, akik szinten zeneszek. En meg ilyet nem lattam. Vagyis igen, de meg mindig idegesit. Hetvegen sem mas a helyzet, minusz postai-dolgozok. Vasarnap olyan feltizenkettokor megtelik a hely, mert jonnek templombol az emberek. Ez nekem gaz, mert kivannak oltozve, es tokre olyan az egesz, mint vmi cigany-lagzi. Nem akarok megbantani senkit, de nekem valahol mindig pofanvago a csipketerito az HD-TV tetejen. If you will.

Kereseti lehetoseg, munkakorulmenyek, arak: Mint mar emlitettem, orultekhaza. Kurvasokat kell dolgozni a semmiert – mert azt meg nem emlitettem, hogy nincs pl. kasszas, aki a pezt elvenne, tehat neked kell. Nincs buss-stuff, ugyhogy a placcon is mindent egyedul kell megoldani. Arrol mar nemis beszelve, hogyha valaki elvitelre rendel, aztis a picereknek kell lerendezniuk. Ez egy kicsit necces, mert jobbhelyeken erre az allasra 7-12 dollaros oraberben alkalmaznak embereket. Amugy ezen volt a bilikiborulas nalam, mert egyszer az tortent, hogy egy vendeg kerdezte, mik a napi specialitasok? Mondom pill, let me check it. Megneztem, mivel addig senki nem kozolte velem, hogy ilyenek is vannak. Jobbhelyeken benne vannak a menuben. Itt nincsenek, csak a fonok kibassza az ablakba, enmegugye nem tudom kiszivni a kisujjambol. Erre beszol nekem egy ilyet, hogy ezt tudni kellene, ez a munkam. Ennel a pontnal felrobbant a fejem, mondom: aha, siman beszelhetnenk arrol, hogy mia dolgom, gondolva arra, hogy ingyen penztaros vagyok, megatobbi. Felidegesitettuk egymast rendesen, majd masnap kozoltem vele, hogy kell egykis szabadsag, ugyhogy tobbet nem jonnek. Amugy is koccoltam volna, hiaba kert elotte, hogy maradjak. Mert itt epeszu ember nem marad dolgozni, az fix.

Overall: Lehet olyan 400 dollart keresni hetente a haz fizetesevel – ami ketto dollar sharp orankent -, es ez nagyon szar. Otnapi stresszeles, hirtelenfelindulasbol valo megoregedes: nem jo. Persze kezdoknek ajanlom a helyet. Nagyonis. Mert aki itt jo, mashol csillagos otos. Ezt garantalom.

Vendegeknek: egyetek pizzat, mert az jo. Meg az olasz kajak, es kostoljatok meg a kedvencemet, az Italian-sub-ot. Ezutobbi igennagyonfinom, azota is utanzom itthon – bar nem az igazi. Mr Marino tudja, hogyan kell “csinalni”.

2 komment

Címkék: comics gorog latino pizza zilplato fonok kulalak borravalo klasszikus diner kaja astoria hd tv diner silver comics

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr6995958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plazmasas 2007.07.04. 05:45:05

Anita, irtam egy rakas emailt. Ha esetleg kitorlod a mailbox-odbol amik nem kellenek, akkor tudod majd olvasni az enyeimet is.

anita
Site Meter
süti beállítások módosítása