HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hülye (1) hulye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincér (1) pincer (5) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

"asshol(e)ism"

2007.03.19. 04:55 :: plazmasas

Mielott tovabbmennek a tobbi kajak es azok megrendelesenek reszletesebb leirasaba, elobb bemutatnam a Diner-tulajtodonosokat. Azert azt nem allithatom, hogy 100%-uk-ra jellemzo leirasom, de ugy 99-re igen.

Szinte kivetel nelkul Gorogok.

Roppant buszkek kulturajukra, amire ittugye lehet is, de amikor valaki meg osszeadni sem tud hat tetelt szamologep nelkul, ne verrje mar nekem a mellet, hogy “Did you know that actually Greeks invented the math?”

Persze van egy osszefuggese a Gorog matematikanak es a pincerek fizetesenek: mindketto ancient (antik, osi), ugyanis legalabb 10 eve nem emelkedett az a 2 dollaros oraber egy centtel sem.

Panaszkodni nem kellene, de mondjuk pincereknek az amerikai minimalber $4.60+tip. Es sok helyen fizetik a TB-juket is – de mondom, en jottem ide nem ok oda, ugyhogy ez van, ezt kell szeretni.

Tobbnyire oregek. Az elso “Diner genereciobol” megmaradtak valoban olyan hatvan korul vannak mar, de kineznek hetvennek, mert altalaban allandoan dolgoznak, es rengeteget dohanyoznak. Az en fonokom ugy nez ki, mintha megaszaltak volna. Neha sajnalom, de inkabb tobbszor gondolok a fekete szemeteszsakra. Marminthogy vigyek mar el a picsaba’, csak hatraltat allandoan amugyis.

Robosztus akcentussal beszelnek, neha helyesen, irni viszont mar nehezebben megy nekik. Ime egy pelda arrol a listarol, amit a fonokom szokott nekem otthagyni, hogy rendeljem meg a zoldsegestol:

 

Szerencsejatekon elveszitenek-nyernek ettermeket, hoteleket stb. Vannak kulonfele Gorog meg ciprusi “kulturhazak” (Pl: 31. street- Ditmars Blvd. a Taverna Vraka felett, akinek a tulaja Nick, es alkoholista), ahol Gorog zenes-tancos rendezvenyeket szoktak szervezni, de a fo funkciojuk inkabb az illegalis kartya-jatekokra specializalodik. Ezeken a helyeken nem egydollarosok a tetek, hanem kocsik, hazak, ettermek, szallodak. Nem kispalyas fickok – a fonokomnek pl. ez a hatodik etterme, mindig kissebbre kellett cserelnie a kartya miatt. Ismerek olyat is, aki harom ettermet es egy szallodat jatszott el egy este, majd elment az itteni ANTSZ-hez dolgozni, es a kenokepezkbol tartja fent a csaladjat. Amugy ez a tortenet kisse tragikus, mert ismerem mondom szemelyesen, a fiaval meg egyutt is dolgoztam.

Allandoan dolgoznak, ettol maganyosak es mindddekivel szexualni akarnak. Ezitt egy erdekes resz. Az en fonokomet ket pincernonk is szopja – ezt onnan tudom, hogy az egyik hetente legalabb haromszor takonyreszegen jon dolgozni, a masik meg ott all hulyen, amikor egyszerre harom asztala van. Nem rugja ki oket, nem kerdes, miert.

Roppant alacsony az onertekelesuk, ezert isszonyatosan bunkok tudnak lenni sokszor (nemcsoda, ismerek olyat, aki 17 evesen meg kecskepasztor volt otthon, olyanrol, hogy illem meg eleteben nem hallott):

Ok nem ugy gondoljak, hogyha jo vagy a placcon, hogy van egy jo munkaerojuk, aki penztcsinal nekik, hanemhogy ok tesznek neked szivesseget azert, mert pezt csinalhatsz az ettermeben. Ami dollart ok adnak – es szandekosan nem a fizetnek-et hasznalom – inkabb tiszteletdij, mint fizetes. A kereslet-kinalat gyakran a kereslet fele hajlik amit ok is nagyon jol tudnak, igy a pincer szamukra “csak” egy eszkoz. Persze ha megis lehet dugni, akkor megis kellene tartani, de mondom: oket nem erdekli, ha jol, vagy roppant jol dolgozol. Ha bena vagy, nyilvan repulsz az elso napon, deha jo, akkor olyat, hogy hatbaveregetes, meg koszonet, meg dicseret sose’ varj.

Az elmult haromesfelevben a fonokom kabe egyszer mondta nekem, hogy koszonom – asszem akkor egyhonapot szabadnap nelkul huztam le – es ennyi.

A belso PR-rol valoszinuleg van fogalmuk, es tudjak, hogyha ok nem kezdemenyezik, a melosok fogjak. Viszont ha megtudja, probalja szetrohasztani az egeszet, mert az neki nem jo, ha az ott dolgozok joban vannak egymassal. Mertmeg a vegen osszefognak ellene.

Szoval a fonok azon van, hogy nenagyon baratkozz az ott dolgozokkal, es ennek erdekeben sokmindenre kepes. Olyan gyuloletes hazugsagokra, hogy a talpad is okolbe szorulna. Isszonyatosan jo jatekos, neked nemart elszivni egyket spanglit ahhoz, hogy kovesd a gondolatait.

Meg titkolodzik. Legalabbis ugy csinal … suttyomban mond dolgokat, felrehiv, hogy a masikat paranoiassa tegye.

De ezitt ilyen. Ez NY.

ELSO SZAMU SZABALY: NE BIZZ SENKIBEN 

Kiegesziteskeppen: az en fonokom amellett, hogy folyton a vendegek orra ala bagozik, allandoan vakarja a segget, mert vmi erdekes ekcemaja van. De ami ettol is erdekesebb: szinte megallas nelkul simogatja a farkat, mintha meg akarna gyozodni arrol, hogy meg ott van.

Kezet sohasem mos, a jeget igy teszi a poharba.

Ha nincsenek vendegek, akkor elalszik kisse. Allva, ulve, teljesen mindegy. Megvan mar faradva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr3848158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása