HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hülye (1) hulye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincér (1) pincer (5) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

elso-negyedev

2007.03.09. 05:41 :: plazmasas

Amikor mar mindent becsukott szemmel tudunk elvegezni- tanyerokat osszeszedni, asztalt takaritani, kaveval korbejarni, menu-t kiadni, italokat elkesziteni-es felszolgalni, segiteni a fonoknek, feltolteni a dolgokat, nemodafigyelni Martin-ra etc ... -, akkor nyilik ki igazan a szemunk. Marmint hogy akurvaeletbe' envagyok a gepzsir!!!

En vagyok az, aki miatt olajozottan mukodik minden a placcon, es megis en keresem a legkevesebbet!!!

Nem mellesleg mar - sajnos - annyira megtanultam a konyhanyelvet, hogy kezdtem erteni a vendegeket. Kicsiket, persze, de ez eppen eleg. Persze folyton fostam a beegestol, ugyhogy igyekeztem, de ez nem kerulheto el. Es itt jonnek a reszletek: kavet kerhetnek half&half-al, ez a tejszin, meg kerhetik zsirnelkuli tejjel, meg kulon edesitovel, amibol harom-fajta is van. A vendeg soha nem keri a kavejat vagy a teajat azzal, amivel igazan szeretne. Persze a tej mega cukor ott van az asztalon, de fix, hogy mast is kerni fog hozza, ha te elore nem kerdezed meg. Gazos, tudom, mert vannak ilyenek, hogy kave half&half-al es edesitovel ... ilyenkor piciket gondolkozol, hogy ez miert is van, de nem kell. Mert ilyenek. Megazert azt se' kell elfelejteni, hogy koffein nelkuli kave is van am, es az pedig a NARANCSSARGA teteju kancsoban van. A vendeg jobban tudja mint te, nem lehet atbaszni. Vagyis igen, mert altalaban a fonok zsugori, ugyhogy minden kancsoban rendes kave van. Tehat. Korbemesz a ket kaveskancsoval, mindenkinek ugyanolyat toltesz, es nem kell azert aggodnod, hogy infarktust kapnak-e.

Es amikor nagyon bizi (rengetegen vannak), akkormegaztan hyper-modra kell kapcsolni. Mert minden masodik asztalnal megfognak allitani valamiert. Es igen, kerem, lehet izzadni.

Ezt sosem fogom elfelejteni volt millio dolgom, a vendeg meg integet nekem a leghatso asztaltol. Mondom mindjart megyek, vagyis nem mondtam, ugytettem, mintha mennek. Csakinteget. Mitakarhat ugyan ... odarohanok, aszondja adjak mar neki villat. Kozvetlenul MELLETTE a masik asztalnal nem ult senki, ami egy karnyujtasnyira volt, onnan siman elvehette volna. De o ilyen. Es vannak ilyenek. Oket KI KELL SZOLGALNI. A kurva 25 cent borravalojaert, aminek a 15 szazaleka meg egy sohajtasra sem eleg. Mese nincs. Forgathatod a szemedet ugyan - persze csak ha elfordultal.

Arrol mar nem is beszelve, hogy vannak olyan keresek, amitol ott rogton hiszterikus rohogogorcs jonne rad, de inkabb visszafogod magad, mert hulyen nezne ki. Neznel ki. Hogyaszmondja nekem egy vendeg: Van home-made edesitetlen teatok? Mondom nincs, csak Nestea a gepbol. Visszanez nagy bolcs, Harvardon vegzett szemekkel: tudod, az tele van minden szarral. Gyilkolja az embert. Az nem kell. Mondom akkor mast esetleg? (kozben toporgok, persze, mert vanmeg vagy harom asztal, meg eppen nyilik az ajto), erre aszondja: tudod mit? Adj egy 7up-ot! Olyan fejem lett amire visszakerdez: nincs 7up-otok? Mondom de van, hogyne ... es rohanok hatra, hogy rohogjek, mert mashogy nem lehet birni. :)

Es nem is tudom miert gondolom, hogy ez a veg ... hiszen ez megcsak a kezdet!!!! (idovel ugyanis a placcra kerulok, es ne tudd meg ...)

Szoval rajovunk am idovel, hogy gazos, nem keresunk pezt, es ez igy nem jo. Persze vonz a pincermelo, mertugye' jouzlet meg minden - napi 120 dollart siman haza lehet vinni - de ahhoz nem artana beszelni is a nyelvet. Mert a pincer munkaja nem csak arrol szol, hogy felveszi a rendelest, kiviszi a kajat aszt' kesz. Persze elsoblikkre ez jon le, de a tomeny fos amit a nyakadba ontenek csak akkor er utol, amikor magad is megtapasztalod.

A fonokom betett napi 11 oraba tolni az ipart, szarni sem volt idom. Mar hetedik honapja voltam ott, amikor a placc kozepen idegosszeroppanast kaptam, alig birtam magam hatravonszolni. Ugy bogtem vagy 10 percig, mint egy ovis. Kegyetlen volt, nem birtam abbahagyni, ez volt az elso ilyen az eletemben. Akkor elhataroztam, hogy ebbol nekem talan eleg, dugja fel mindenki napi szazdolcsijat.

Persze addigramar sokmindent megtanultam, amire kesobb kiterek - azok pedig a kajak(is) lesznek.

Eppen volt egy lehetosegem - a lakotarsam baratja leadott egy gyerekfelugyelo melot, mondom MEGYEK!!! Es mentem. Errol nem irok, mert nem errol szol ez az egesz. Pedig irhatnek, mert jovolt, egy kisangyallal toltottem napi kilenc orat, akinek a kilencbol legalabb kettot olvasni kellett. Emlekszem, volt egy konyv, ami az iskolarol szolt, es kisfiu kerdezi a tanart: de tanitotneni, mikor fogok mar tudni olvasni? Valasz: az majd csak ugy jon. Eszre sem veszed ... es tudsz.

Na enis igy tudtam angolul. Nem is vettem eszre, mar beszeltem is. Nem akademikus szinten, de ugy, mint mindenki mas az "utcan".

Es a gyerek egy ev utan iskolaba ment, nem volt mar szukseg babysitter-re.

Ujra vissza a biznicben.

Ugynokseghez el, elso nap kaptam is melot.

Onnan a masodik heten repultem mint a takony ...

Azert egy ev alatt lehet felejteni is a szakmat, barmennyire jol beszelunk. Nem mellesleg: ebben a diner-ben (Tower Diner, Queens Blvd.) szamitogepes megrendeles rendszer van. Ez annyit jelent, hogyha a fejedben van a menu, a megrendelest a menu menu-pontjai alatt beutod, enter, aszt' megya konyhaba. Te csak leveszed a kajat az ablakbol, felszolgalod, ennyi.

Nem kell agysebesznek lenned a metodus elsajatitasahoz, nekem kellett vagy harom munkanap - a menu megtanulasaval egyutt. A baj oka igazabol a PMS (post menstrual syndrom). Ugyanis vannak napok, amikor arrol abrandozok, hogyan lehetne a fonokot egy muanyag kiskanallal megolni.  Na ekkor egy eppen ilyen nap volt, eletem egyik legszemetebb nojevel talalkoztam. A gaz csak ennyi volt: o volt a vendeg, enmeg a pincer.

Csalad, anyun latszik, hogy nem volt meg neki regen. Nem sajnaltam, nekem sem.

Kernek dolgokat, tobbekkozott chef-salad-ot chopped up with bleu-cheese dressing.  Megkertem a szakacsot, hogy vagja fel a hust kicsire a salatan. Kiviszem, aszondja neki az egeszet ossze kellene vagni. APRORA. Okes, kicsereltem. Meg az asztalnal alltam, amikor mondja: ez a tanyer koszos. Akkormar nagyon magas volt a vernyomasom, foleg ha azt nezzuk, hogy arrol a tanyerrol beszelt, ami a salatas-tal alatt volt. Egy konyhapiszok, kicsi potty volt rajta.

PMS.

Ilyenkor nem allom meg, mondom: You are not suppose to eat from that plate, anyway. It is underneath the salad bowl ... Ez a tanyer a salatas melytanyer alatt van, ebbol nem kellene enned amugysem. Szemei tuzet hanytak, ugyhogy szonelkul elsunnyogtam a "koszos" tanyerral. Mire hatra ertem, kicsi egycentesekkel tudtam volna gyilkolni. Kivajni a szemeit. Annyira duhos voltam - mertmeg volt vagy hat masik asztalom -, hogy azt nem tudom elmondani. Aztan tettem valamit, amit nem kellett volna. Kertem a konyhat, hogy adjanak tanyerokat - mindegyikbol egyet. Ez hatfajta tanyer volt. Szepen felpakoltam a karomra, es mosolyogva visszasetaltam az asztalhoz.

Volt nalam ovalis tanyer, melytanyer, kislapos-tanyer, nagylapostanyer, mindenfele. Mondom szeles vigyorral az arcomon: Hi! You have a choice! Lehet valasztani!!!

Elborult a feje, szerintem az utolso orgazmusanak emlekei is feljottek - evekkel ezelottrol, talan -, de tartani akarta magat, kivalasztott egyet.

Miutan megkajaltak, elso dolga volt bepanaszolni a tulajnal. Megertem.

A vendegnek MINDIG IGAZA VAN.

A fonok kirugott mar' delutan haromkor, de hagyott este 10-ig dolgozni. Bar o hetkor koccolt, de meghagyta a managernek a szarmunkat. Marminthogy rugjon ki.

Oh. Es nem azzal az indokkal, hogy hibaztam. A, dehogy. Valami olyasmivel, hogy igazabol nincs is szukseguk megegy pincerre.

Megkaptam a fizetesemet, aszt' mentem haza.

Utkozben meg azon gondolkoztam, hogy meg a repulojegyre senincs megsporolt penzem, hatakkor hogyanis ezekutan???

Persze lett munkam. Visszamentem a regi fonokomhoz akinel tanultam annakidejen, hogy ez van, kell melo - o tudta, hogy a szart is kilehet taposni belolem - es idovel (ket honap mulva) ajanlott is munkat.

En persze elfogadtam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr1844540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása