HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hülye (1) hulye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincér (1) pincer (5) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

Elso honap ...

2007.03.05. 05:26 :: plazmasas

Reszletkerdesei vannak a munkanak. Sok apro reszlet. Megannyi kis faszsag.

Hogy a szalvetat olyan iranyba tedd, hogy amikor elkell venned a stocbol - naponta 100-szor -, ne nyiljon szet ... ertekes pilanatokat vesz el a visszahajtogatasa. Ugy kell feltolteni a dolgokat, hogy konnyen hozzajuk lehessen ferni ... sok-sok-sok pici reszlet. Persze idonek kell eltelni ahhoz, hogy rajojj a technikara. Az asztaltakaritoi-munka technikajara.

Azon idovel egy pillanatig sem gondolkoztam, hogy gyenge angollal, es a menu teljes ismerete nelkul pincerkent dolgozzak. Az a vagyam, hogy harom honapot maradok itt aszt lepek tovabb - tovaillant az elso heten. Aztan az elso felevben.

Mert a vendeg megkerdezi, milyen husbol csinaljuk a csirke-salatat, es hogyan? (white, dark, whatever - legalabb a kerdest nem art erteni)

Ha nem tudod a reszleteket - persze hazudhatsz, de az utoler amint felszolgalod -, megvagybaszva.

Ok, take your time girl, tanulj. Akkor meg eros voltam, eros elhatarozasokkal. Igenis maradok, gondoltam, megtanulom, aztan megmajd jol szarra keresem magam. Muhaha.

Leendo pincerek busgirl-ok figyeljetek. Bar nemmintha alap-intelligenciaval nem lehetne kitalalni a fortelyokat, de ez nem ilyen egyszeru am. Ezen a helyen legalabbis - es mindenhol masholis - feladataim koze tartoztak a kovetkezok:

(meg mindig ket dollar orabernel, plusz napi 15% borravaloert tarunk! Es ezitt egy KIBASZOTTUL TURELMETLEN VAROS AM!)

Amint belep a vendeg, eszre kell vennie, hogy eszrevetted. Anyplace you like, vagy valamit mondasz a menuvel a kezedben. Persze annyival, amennyien bejottek. Lesem tettek a fenekukeket, menu az asztalon. Kovetkezo kor: vizet vinni, majd megkerdezni, akarnak-e mast is inni. Felszolgalni amit akarnak inni. Ha tea vagy kv, nem art megkerdezni, kell-e hozza edesito vagy zsirnelkuli tej (Ezmi, ilyen meg nemvolt otthon, amikor eljottem ... ), mert amint lerakod a bogret, kerni fogjak. Ez neked megegy kort jelent. Korbemenni folyamatosan mint egy szamar a szamarmeghajtasu malomban, es elvenni az ures tanyerokat. Megjegyeznem, hogy az US-re nem jellemzo a nemzetkozi kes-villa egyenesen jelzes, max. belerakjak a szalvetat a tanyer kozepere amikor befejezik a kajalast. Szoval az egest elkerulendo, nem art megkerdezni - meg a szalveta ellenere sem -, hogy "are you done?" Kulonben eghetsz nagyot. A tanyerral a kezedben. Meg akkoris, ha ket darab sultkrumpli arvalkodik a tanyeron. Vagy csak a kecsup, mert o azt kiakarja nyalni. Nem tudhatod.

Ha a tanyert elvetted, odarohanni vele a bus-station-hoz, ez egy-ket-harom nagy, macskaalom-dobozra emlekezteto muanyag doboz. beletenni a tanyerokat, majd ujabb kor. Kozben figyelni az ajtot. Kozben kivinni extra szalvetat, mert azok az asztalok akik mellett elmentel, megallitottak, es kertek dolgokat. Persze kerik a pincertol is aki elfelejti, majd rakeni az asztaltakaritora, hogy megkertek ot mar regebben, csak elfelejtette. Te meg hulyen erzed magad, jogosan.

Ne ijedj meg, idovel megtanulsz akar het darab tanyert is vinni (akar kajaval is megrakva) - a magyar tanyerok kicsik, azok kabe 2-3 szorosa.

Aztan fogjad a kaves es a forrovizes-kancsot, es tolsd ujra a poharakat. Azis lehet, hogy kaveval toltod fel a teaspoharat - mert itt altalaban tejjel isszak- , szoval elbasztad, vigyel masikat. Es persze eghetsz, mert arra az apro reszletere nem figyeltel, hogy a filter ott figyelt benne. Mindegy.

Ha van egykis szabadidod, rohanj le a pincebe, hozzal szalvetat, vajat, dzsem-et, uditoket, mert gyorsan fogynak, mindennek feltoltve kell lennie folyamatosan.

Kozben meg figyelj a vendegre, mertha aszondja: can you give me some mayo, please, az nem valami egzotikus bizbasz, ez azt jelenti, majonez kell neki. A hamburgerhez, mert az ugye egyebkent is light. De arra te neis gondolj, hogy te hogy enned: add azt, amit kernek. Es adjad GYORSAN.

Aztan ha van meg egypici idod es erod, rohanj hatra, es tolsd fel a dresszinges hutot, meg takarisd is ki ... Es feltizenegykor meg veletlenul se' felejsd el kicserelni a napi "special"-eket a menuben. Ha nincs a fonoknek fenymasoloja, rohanj ki lemasolni, kozben szivj el harom cigit- es terj vissza a diner-be ugy, hogy szedulsz mint egy allat.

Persze szedd ossze magad gyorsan, mert a munka nem allhat meg.

Muszak vegen tolts fel mindent. Vagj citromot. Az asztalokrol gondoskodj: a kecsup-nek sonak borsnak cukornak mindig tele kell lennie.

Heti hat napban. Napi kilenc oraban.

Heti 166 dollarert.

Napi 31 urdollarert ...

Megeri?

Idovel ...

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr7243005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás 2007.03.05. 21:56:07

Olvaslak, jól írsz, tetszik. Csak így tovább. :-)

Üdv,
T.

plazmasas 2007.03.06. 05:16:41

Koszi szepen ... amugy majdmegunod, amikor a tojasoknal fogok tartani :o))

Amugymeg beallitottam, mostmar barki barmikor bejegyezhet, jotis rosszatis - ez nekem olyan "oromirasfele-terapia" amugyis. Meg igy volt, es ent tudom, de persze lehet vitatkozni is.

anita

Site Meter
süti beállítások módosítása