HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hülye (1) hulye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincér (1) pincer (5) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

00 nap

2007.02.23. 07:14 :: plazmasas

Nem beszelni a nyelvet es "interaktivitast" megkivano  munkakorben elhelyezkedni eleg meredek otlet egy olyan orszagban, ahol a nagytobbseg viszont igen. Perszehogy.

Szoval munkakereses.

Csajoknak lehet takaritani, babysitt-elni, meg pincerkedni. Az elso ketto elegge gaz, mert csaladok alkalmaznak, neked megaztan alkalmazkodni kell ohozzajuk. Azmegugye neha nem megy. Igyhat marad az etterem, munka utan akar harom doboz cigit is lehet szivni, meg elheted az eleted ahogy tetszik. Relativ szabadsag, persze - ezt meg a kezdet-kezdteten nem tudtam - roppant stresszes. Kimondhatatlanul stresszes.

Etterem, vendeglatas: az ettermeket nagyjabol 6 kategoriaba sorolnam.

1. Street vendor. Utcai arus: nincs merlot a marhahushoz, mert az virsli, tehat tobbnyire a sarki hot-dog arusrol van szo. Persze arulhatnak middle-east kajat is (sish-kabob), teljesen mindegy. Itt egyszeruen sorba' kell allni, rendelni, fizetni, aszt' enni. 

2. Deli: a sarki bodega, ahol Pablo osszerak neked egy szendvicset. Lehet hozza kerni makaroni-salatat, de az szar, ugyhogy inkabb ne. Kered, kifizeted, hazaviszed, megeszed.

3. Fast-food joint: ez lehet a vilag minden szegleteben ismerosen hangzo Burger King vagy Mc'D - tudjuk, a szar, tobbekkozott a hormonkezelt egykori tehenbol keszult zsiros kaja lelohelye. Ezekben az "ettermekben" tobbnyire helyi szuletesu fiatalok dolgoznak, persze semmifelekeppen nem karrierrol van szo, "csakis" ideiglenes munkarol. Marakinel. Ide bekerulni illegalisan nem nagyon lehet - meg kia fasz akar hamburgert arulni orult gyorsan kabe otdollarert orankent? Diakok, de ez igy jolis van. Kell az extra a legujabb telefonra meg iPod-ra. Ilyenek.

4. Diner - naez lesz az!!!! - itt tobbnyire bevandorlo fickok dolgoznak. Tobbnyire illegalisak. A placctol kezdve a konyhaig, mindenutt - a fonokot kiveve. A fonokot, aki eredeti szarmazasat tekintve vagy Gorog, vagy ciprusi. (kinem allhatjak egymast, de ez reszletkerdes) A diner-ekben - nevezik oket cafe shop-oknak is - tobbnyire szar a kaja. Hamburger, szendvicsek, reggelire tojas esatobbi. Megpersze vannak a napi specialitasok mint pl. a nagyon gagyi halkajak vagy teszta-felesegek, mega goulash ugye, amit valamiert eredetileg Gorognek vallanak, es zoldseges porkoltot jelent. NY-ban. Na ez a az a hely ahova lehet menni melozni munkavallasi engedely meg egyeb hercehurca papiroskodas nelkul. Kifinomult uzlethalozat, megvannak az ugynokeik. Akik persze Gorogok, de mindezekrol kesobb. Mindezekrol lesz szo kesobb ugyanis.

5. Etterem. Csakugy. Megfizetheto, jo, kozeposztalybeli. Mindenfele nemzetnek vannak itt ettermei, es ez jo. Legalabbis nem unalmas. Ha mar elegem van a sushi-bol, ehetek chicken-tikka-t. Ugyanabban az utcaban persze, mert ezitt NY. 

6. Fine Dining. Na ez az a hely, amit igazabol nem ismerek. Nincs ra penzem, azert. Gazdagek helye, foglalni kell az asztalt elore. A pincerek elegansak, az etkeszlet ezust. Ezeken a helyeken egy este egy evi magyar fizetest meg lehet enni - mer' az jo.

Szoval munkakereses diner-ben.

Legegyszerubb, ha ugynoksegen keresztul keresunk munkat. Vannak szepszammal. Altalaban le kell tenni egy szazast elore, aztan ok kuldenek diner-ekbe. Itt kiderulhet, hogy kellesz-e - ha nem, sebaj. Mivel tobbezer pincerre van szukseg, ez tobb ezer allast jelent. Neked megcsak egy kell, ugyhogy feladni nem nagyon erdemes. Igy talaltam meg Dinot, tobb magyar is ismerheti talan (Atlasz Employment Agency Manhattan-ben). Annyira egyszeru telefonszama van, hogy elis felejtettem mar. Persze ois Gorog, es nem anniyra rossz fej. O akkoriban nem kert penzt elore - mint minden mas ugynok - csakha talalt neked munkat. Mivel kezdo voltam - de tenyleg!!! - ajanlott egy helyet, ahol busgirlkent betanulhatok pincernek. Busgirl. Asztaltakarito. De errol kesobb. Mondjuk az elso napon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr2139370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása