HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

Yankee Stadium - aka The Greatest Home-run EVER

2011.02.05. 05:47 :: plazmasas

Mar nem is szamolom a napokat es a honapokat amiota nem irtam. Az ido relativ, a napok meg amugyis kezdenek egyformava valni. Jelenleg dolgozok, bevagyok jelentve, es nem panaszkodhatok. Vagyis igen, letelemem, de sokminden jotis kilehet hozni belole. Peldaul duhot. A rendszer ellen. Persze Che sosem leszek, nem fogok orszagrol orszagra vandorolni es idegesiteni az embereket egykis forradalmi-hecc erdekeben. En maradok ahol vagyok, es probalok nem gondolkozni. Probalok.
 
Szoval holis tartottam? Kicsit nehez osszeszedni magam, de azert menni fog. Tavaly nyarnal, amikor felvettek a Yankee Stadium-ba hotdogot arulni. Mivel annyi penzem sem volt hogy hazamenjek, megugye ettol Amerikaibb munkat nemis lehet elkepzelni, repeso szivvel es telegatyaval mentem dolgozni elso nap.
(Amugy hogy pontosabb legyek: a Legends Hospitality nevu ceg vett fel, akik afuttatjak az UJ YANKEE STADIUM kajaarulo standjait.)
 
Elotte volt egy eligazitas, betereltek otven embert egy izzadtsag-szagu oltozobe ami tele volt szekekkel, es komolynak tuno emberek eloadast tatottak. Hogy a Legends Hospitality milyen patinans multra tekint vissza, es hogy nekunk akik itt vagyunk mar azis kivaltsag, ha kimonhatjuk a nevuket. Ha suttoghatjuk.
Persze azt hozza kelle tenni, hogy dollarmilliokat varazsolnak elo a hulye szurkolok zsebebol minden jatek-evadban, de ehhez kibaszottul nem kell penge agy, eleg, ha kiberelik egy stadion kaja-arulo pultjait, es szemtelenul magas aron arulnak mindent.
Esaz, hogy szemtelenul magas, az igazan hazugsag. Durvan, pofabamaszoan, aljasul dragan arulnak mindent.
Ezt csinaltak Dallasban is, ottis van egy stadion, megnem tudnam mondani melyik csapat jatszik ott. Akik mar bent vannak a stadionban es netalan megszomjaznak vagy megeheznek a negyoras jatek kozben, ugyan megis hova mennenek enni meg inni, ha nem az egyik pulthoz ami kozel van az ulohelyukhoz? No brainer.
 
Apropo Baseball.
A baseballrol annyit tudok, hogy van egy ilyen sapka. Meg azutan is, hogy dolgoztam az egesz kozepeben, a nagy ameriaki alom baseballjanak a kibaszott kozepen. Az agyam terevezesenel kihagytak azokat a receptorokat, amik megertik a baseball szabalyait. Nem leteznek. Nekem mar annyiszor elmagyaraztak a szabalyokat, hogy az mar szegyen, es sehogysem jutottam elore attol, hogy ez ez egy FASZSAG.
 
Dehat sokan odavannak erte, es dollarezreket koltenek csakis azert, hogy mondjuk ott legyenek egy evad-megnyiton. Megertem, mindenkinek megvan a sajat kis hulyesege - engem csak az lep meg, hogy tobb tizezer ember osztja ezt. Mindegy, nem is kivanok leragadni maganal a jatekszabalyoknal amiket jomagam sem ertek, inkabb tovabblepnek.
 
Barcsak tovabb tudenk lepni ...
 
Szoval. Elmentem erre az eligazitasra, mindenki halalosan boldog volt, es atom komolyan vettek minden egyes elhangzott szot. Kiveve azokat, akik az elso ot percben felalltak es tavoztak. Mondjuk ugy tizen.
En ezt nem tehettem meg, vegig kellett hallgatnom a CEO-t amint fenyezi a ceget, aztanmeg vegighallgatni a szabalyokat. Amirol adtak KETTO konyvet is, nehogy elfelejtsuk oket. A szabalyok kozott megemlitettek, hogy munkaidoben TILOS ELHAGYNI A STADION-t, amint kilepsz, kivagy rugva. Basszameg! AZ EGESZ STADION TERULETEN TILOS A DOHANYZAS! 
Ez azert elegge gazosan hangzott, de ugye nem adom fel az amerikai almot - gondoltam bring it on, kibirok en nyolc orat dohanyzas nelkul! Gondoltam. Akkor meg nem tudtam, mennyire idegesito lesz az egesz.
 
A szabalyok felsorolasa es altalunk valo alairasa utan - marminthogy elfogadjuk oket - nagy ovaciaoval udvozotek minekt a Legends Hospitality tagjai kozott. En lefaradtam, de ez mas lapra tartozik. Nyilvan mindenki alairta a szabalyok elfogadasat, anelkul nemis lephettunk volna be "kotelekukbe", ahogy ok mondtak.
Az egesz eligazitas tartott vagy harom oran keresztul, ebbol a ceg fenyezese vett kettot igenybe. Ezutan jott az a resz, amin en teljesen kikeszultem, nem hittem a szemenek - viszont itt kezdett minden gyanum felebredni, hogy tudniillik nem a legbrilliansabb emberekkel fogok dolgozni.
 
Mielott az egesz hercehurca vegetert, kikellett tolteni egy adatlapot az adozashoz. Ebben nincs sok gyakorlatom, de gondoltam ezen is tulleszek. Valaszoltam szepen a kerdesekre - amit kellemes meglepetesemre kabe keteveseknek terveztek - viszont allandoan ketsegeim voltak, igy neztem ki milyen valaszt ir adott kerdesekre. 
Megdobbentem. Leesett az allam.
Ilyenek, hogy, cim. Lakascim. Csakigy egyszeruen.
ADRESS. Aztan City. Aztan zip code. Aztan County, majad Country.
En beirtam a COUNTY-hoz, hogy Queens, a Country-hoz meg hogy US. Aztan korbeneztem.
A County-hoz mindenki US-t irt, enmeg telelettem ketsegekkel. A mellettem levo feka csajhoz fordultam - persze akarmerre fordultam, csakis fekak (meg spanyolok) voltak, es megjegyeztem neki, hogy ott a COUNTY-ban nincs R tehat nem ertem, miert irt US-t oda. Mert mindenki azt irt. 
Erre halkan, szepen lassan elkezdte magyarazni, hogy ez az orszag az US, es hogy mit itt vagyunk. 
EN SIKITOTTAM!!!! MAGAMBAN!!!!
Basszameg, ezek az emberek itt nottek fel, itt mentek iskolaba(???), es annyit nem tudnak, hogy mi a COUNTY ES A COUNTRY KOZOTT A KULONBSEG???
Ekkor feleldt bennem a gyanu, hogy itt trukkos lesz am dolgozni. Az csak egy dolog, hogy en voltam az EGYETLEN FEHER EMBER az eligazitason (a CEO-t leszamitva), de megkockaztatom, hogy nem angol anyanyelvukent meg mindig a legjaratosabb a nyelvben. 
Talan a legokosabb? Hehe. 
 
Mindegy, az eligazitas vegetert, mondtak, hogy kethet mulva ekkor-meg ekkor - ezmilyen kifejezes, de elfelejtettem a pontos idopontot - megkell jelenni dolgozni. Harom oraval a jatek kezdete elott, mert ugye bekell jutni a Stadionba - mint egy faszom szentely - es atkell oltozni, es megkell jelenni a standon amit aznapra adnak ki munkahelyunknek.
Mertugye vannak mindenfele kajarulo helyek. Van ahol csak azsiait lehet enni, meg ugye a hotdog, mega szendvicsek, esmeg sokminden MEGA fagyi.
 
Az elso munkanap sorba kellett allni. Odaertem a stadionhoz (BRONX) harom oraval a jatek kezdete elott, es azthittem hasra esek. A sor - a melosok, vagyis azoknak a sora akik munkara varnak - szazmeterekre huzodott azon pici ajtotol, ahol belehetett jutni az oltozokig. Dupla biztonsagi ellenorzes volt, adtak is az eligazitasnal egy ATLATSZO muanyag hatizsakot, amibe pakolhattuk a cuccunkat, hogy meggyorsitsa a bejutast. Ti. hogy a biztonsagiak lassak mit viszunk be. Aki a rendes hatizsakjaval erkezett, azt egyszeruen hazakuldtek. HAZAKULDTEK!!!!
En vittem egy konyvet, megugye a lakskulcsomat beis engentek siman.
 
Aztan egy pultnal felkellett venni az egyenruhat, ami egy polobol es mimasbol, mint egy baseball sapkabol allt. Nyilvan alul nem voltunk meztelenek, bar akar lehettunk volna, mert a pult takart. Fekete naci, fekete cipo. Jajjdejo.
A poloert es a sapkaert elore levontak a meg megnem keresett fizetesunkbol 35 dollart, hogy szakadt volna rajuk az eg. Aszondtak, hogy moshatom magam, vagy minden munkanap vehetek fel egy ujat ha regit leadom.
 
Mar az egyenruha felvetelen gondom volt, valamiert mindig nagyobbra gondolok mint amekkorara kellene - igyhat XXL-est kertem, hogy kenyelmes legyen. Azt a tenyt megint elfelejtetem, hogy nem otthon vagyok - annak ellenere, hogy probaltam otthonosan mozogni.
A polo teljesen a terdemig ert, kiellett cserelnem, amit ugyan nem neztek joszemmel, de gondolom nem akartak, hogy bohoc is dolgozzon koztuk. Mindegy.
Az a lenyeg, hogy bent vagyok!!!!
 
Atoltoztem, aztan mentem a kijelolo helyre. Ahol megmondtak, hogy melyik standon fogok aznap dolgozni.
125 Carvel.
Ez az elso szinten van, a carvel nevu impozans ceg fagylalt arulo helyen.
Jajjdejo, fagyit fogok arulni! Nemmintha annyira szeretnem, megugye nekunk enni sem volt szabad belole, dehat kezdetnek ezsem rosz.
 
Mindenkinek adtak egy kodot, amivel belehtett lepni a penztargepebe, en igyekeztem is. Az en kodom valamiert nem volt jo. A stand-manager annyit mondot, hogy esetleg jolenne, ha lemennek az IRODABA - szent hely - es kernek egy uj kodot.
Namarmost. A Yankee Stadion KIBASZOTTUL NAGY.
Kabe 20 percbe tellt, amig legyalogotam az irodaig. Kertem a kodot. 10 perc. Visszagyalogoltam. Megint 20 perc. A kod termeszetesen nem mukodott!!!!
A manager - hispanic bitch - megint visszakuldott volna, amikor megjelent valaki, aki az az egesz szintnek a managere volt. Mondtam neki, hogy gaz van, erre adott egy ideiglenes kodot. Ennyi. Egy kibaszott telefonnal el lehetett volna intezni az egeszt. Dehat ugye a gyaloglas egeszseges.
Meghat addig sem kellett dolgoznom, ami alatt az ott alldogalast ertem.
A jatekido eloso orajaban szinte senki nem jott fagyit venni. Minekis az edesseg. Meghat majus leven nem volt olyan nagy meleg, de azert nyitva volt a stand. Arultunk vizet, meg fagyit. Igy ennyi.
Vanilia meg csoki, tolcserben vagy sapkaban. Muanyag pici baseball-sapka alaku izeben. Egy adag fagyi ami otthon kabe ket gombocnyinak felel meg, $6.50-be kerult! Felliter viz $5.00 - nemcsoda, ha szarra keresi magat a legends hosp - ezekutan LH.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emlekszem, tukon alltam, csak jojjon mar valki es vegyen valamit. Mar szerettem volna nyomkodni a penztargepem gombjait, harom honap munkanelkuliseg utan ez mar igazan izgalmas feladatnak tunt.

Aztan jott egy pasi, es vett vizet. Megfordultam, kivettem a hutobol, penztargepbe be - az az agyatlan fajta, mint a mekiben, amire odavannak rajzolva a gombokra mi micsoda ... - aztan mosolyogva odaadtam neki, es elevettem tole a penzt. 
Buszken, ez volt az elso dolog amit eldtam. Aztan megakadt a vevon a szemem. A tekintete, ami annyira fagyos volt, mint az a palack viz, amit a kezeben tartott. AMit en adtam el neki!!!! Kemeny 5 dollarert!!!
Bocsanatot kertem, majd felajanlottam, hogy esetleg kicsereltem, de ujra benezve a hutobe vettem eszre, hogy az OSSZES viz jegge van fagyva.
Morgott valamit az orra ala, aztan elsomfordalt. Hat en ettol nem ereztem magam valami vigecen, de dolgozni kellett, eladni arulni. Mosolyogni hulyen.
Aztan a jatek utolso orajaban kitort a pokol.
Eskuszom nem tudom hogyan tortent, de a kasszat aznap 1200 dollarral zartam, es megegyszer megjegyeznem, hogy CSAKIS fagyit es vizet arultunk!!!
 
Mondjuk gondolom nem is bantam, hogy hatalmas sor kezdett el kigyozni, igy nem gondoltam folyton a dohanyzasra.
Aztan amikor kiertem, nyilvan ragyujtottam, elszedultem, de valahogy hazatalaltam.
 
Es orultem, hogy a napot valami hasznossal toltottem el.
Azon a heten nem kellett tobbet dolgozni, heti harom jatek volt a satdionban amugyis.
Nyilvan nem sok penz, de valamivel tobb bevetel, mintha otthon ulnek es cigiznek meg soroznek.
 
Aztan megjott a fizetes-csekkem. Hahh! Volt is talan valami 15 dollar az egesz napra, merthogy ugye levontak az egyenruha arat. Khm.
Gondoltam ez nem lesz igy jo, demeg mindig jobb, mitha ... 
Aztan eljott a masodik munkanap ideje.
Bevoltam osztva aznapra, vagyis minden napra, amit bejeloltem, hogy dolgoznek. En nem bantam volna, ha esetleg a METS is a Yankee-nel jatszott volna, legalabb tobb lett volna a bevetelem. De azugye nem az a csapat. Heti harom nap.
Mentem is, sorban is alltam serenyen.
Aznap batorkodtam vinni magammal egy fem-palackot tele vizzel, mert mint az elso nap kiderult, mi nem hasznalhatjuk az ottani muanyag poharakat ivasra.  Mindenki kapott egy egy decis polifoam poharat, amibol ugyan lehetett inni, de ha estleg valaki adott borravalot, azt abba kellett tenni. Nem zsebbe, mertugye az feltuno. Penzt nem tarthattunk a zsbeinkben. Ez is benne van a nagy szabalykonyvben.
Mindegy. Hamar nem cigizhettem, gondoltam legalabb igyak. Vizet, de ez mas kerdes.
A bemenetelnel ebbol baj kerekedett, mert a szemfules biztonsagi or ezt fegyvernek latszo targynak titualta, es haza akart kuldeni. En szemrebbenes nelkul kertem a fonket, akinek demonstraltam - kiontottem belole egykis vizet -, hogy kis joakaratal sincs benne semmi veszelyes anyag.
Be lettem engedve.
 
Ez a nap kicsit viccesre sikeredett, mert eltevedtem. Megint a CARVEL-hez kuldtek, es en oda is mentem. Csakhogy egy masik standhoz, ami az en figyelmemet elkerulte, ugyhogy ott alltam ketsegbeesve, hogy miert van elfoglalva az osszes penztargep?
Aztan rajottem, es mentem a masik heyre.
Itt a penztargepem mellett volt egy sorcsap, ami mukodokepes volt, de en ugye nam sort arultam. Nyilvan mindenki hozzam jott sorert, oket at kellett iranyitanom a kozvetlenul mellettunk egybenyilo standra. Namarmost. A mellettem levo sorarus lany sorcsapja nem mukodott, ugyhogy allandoan odajott sorert hozzam. A vendegek meg neztek hulyen. A vegen mar nem is magyaraztam. 
Mindegy.
 
Ha jol emlekszem, aznap is valami 1500 dollarral zartam a kasszat, es ezugye csakis fagyi es viz arulasabol jott ossze!!!
 
Aztan jott a harmadik munkanap.
Barmilyen meglepo, minden munkanapot lefogok irni ebben a fejezetben. De csakis azert, mert a harmadik volt az utolso. Az utolso nap, amikor en a stadionban vagy annak kornyeken jartam.
 
Odaertem idoben, vagyis kicsit hamarabb. Sorbanallas kozben beszelgetem egy csajjal, szinte mindent megtudtunk egymasrol - harom ora alatt sokmindenrol lehet ertekezni. Aznap esett is az eso, dehat meleg is volt, hamar megszaradtunk.
A sor nagyon lassan ment. Mire odaertem a bejarathoz - meg vagy 70 ember allt meg mogottem - az egyik feher ember jott egy iv papirral, es elkezdte kerdezgetni a nevunket. Irta fel a papirra, es kozben nagyon hangosan hogy mindenki jol hallja mondta, hogy felirja a nevunket arra a papirra, es holnap bejuthatunk dolgozni, ES NEM LESZUNK MEGBUNTETVE AZERT, MERT MA NEM MENTUNK.
Enmeg ott alltam, es nem hittem a fulemnek.
MEGBUNTETVE???
Bazdmeg itt allok harom oraja arra varva, hogy bejuthassak dolgozni, te meg haza akarsz kuldeni? Merthogy akkorra mar betelt az osszes stand. Mert dupla annyi embert vettek fel, mint amennyi kellett, csakhogy biztosak legyenek abban, hogy minden nap ott van annyi munkaero, amennyi eppen kell.
 
Kisse tikkelt a szemem, es mondtam, hogy nekem be kell mennem. Mondta, hogy nem lehet.
En meg mondtam, hogy dehogynem lehet, mert en nem dolgozni megyek, hanem hivatalosan felmondani.
 
Igy is lett. Az egeszben az duhitett, hogy elbasztam vagy negy orat aznap utazasra meg sorbanallasra.
 
Felmondas utan hazajottem, ittam egyket sort, es ketsegbeestem - felmontam az ameriaki almot, es mar megint nincs egy fillerem sem!!!!
 
Fulemet farkamat behuzva mentem masnap - ugyan hova??? - Mariahoz, aki mint mindig, most is kihuzott a szarbol.
 
Eshogy most hol tartok?
STOP INN
Ebbol a STOP szo az ironikus szamomra. Marcsak nem is nevetseges. Inkabb lehangolo.
Egy dinerben dolgozok, aminek a neve Stop Inn. Woodside, Queens.
 
De errol a kovetkezo fejezetben.
 
Isten hozott vissza!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol faszsag talpalas arak pez penztaros szopjunk dolgozni feka yankees stadium

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr492639852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása