HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

assholeism II

2007.07.23. 03:33 :: plazmasas

   A native NY-iak evekig terapiara jarnak azert, hogy megtanuljak kifejezni az erzeseiket – es ez itt igyis van rendjen, altalaban mindenki forditgat, talalgat, parazik a subliminal uzeneteken. En ma a Euro Diner-es munkamat kockaztattam – “subliminal-my-ass” alapon. Persze aztis lehet mondani, hogy nem viselkedtem “professzionalisan”, meghogy nem engedhetek meg magamnak ilyeneket – de aztan ujabb gondolatsor ami neha szo szerint elboritja az agyamat: A FASZOM AKAR PROFESSZIONALIS PINCER LENNI!!!

A szakmat persze tudom, a szabalyokkal tisztaban vagyok, a small-talk is megy. De aki nem jatszik tisztan, azt ruhellem. Meg ha vendegrol van is szo.

Altalaban ugy vagyok vele, hogyha ma nem keresek, holnap ugyis meglesz az – es ez tobbnyire igy is van. De tegnap nem volt meg, es ma sem. Lassu az uzlet, mindenki nyaral. De en nem mondhatom ezt a foberlomnek, megugye a macskamat is etetni kellene …

Ma volt egy asztalom, harom “kulfoldi” fiatal, asszem indiaiak. Jololtozes, pez sugarzasa. Kedves vagyok mindenkivel, ok sem voltak kivetel. Siman rohangaltam az asztalukhoz, kifogastalan service-t kaptak – ennek ellenere az 52 dollaros csekkre hagytak egy dollar borravalot. A srac – ket csajjal volt -  kert “afas” szamlat, enmeg kozoltem vele, hogy faradjon a penztarhoz. Nekem addigra mar magas volt a vernyomasom, mert: tudtak, hogy jar a borravalo. Ha nem, akkor egy centet sem hagynak, ugye. Meghagytam a penztaros csajnak, hogy adja nekik oda az utolso centig a "visszajarot", ha kerdeznek: az en utasitasomra.

Eppen egy masik asztallal foglalkoztam, amikor jon a lany ketsegbeesve – asszem’ 17 eves -, dehogy kerdezik, hogy mivan?  Just give it to them. They need it better than I do – majd mosolyogva visszafordultam az asztalhoz. Ez utobbi “trukkot” nem egyszeru megtanulni. Kurvara nem. Vettem fela rendelest, de mar addigra fejszamoltam: kimondatlan szabalyok szerint 7.50 jarna az 50 dolcsira, jo szerviz eseten egy tizes. Mentem a konyhaba leadni a kovetkezo rendelest, es mar aztis leszartam, ha tenyleg visszaveszik a visszajarot. De nem! Megfejeltek megegy dollarral!

A moralja az egesznek ez: ha nincs penzed, de jatszd a kiskiralyt. De ok igen, es nem az az ot dolcsi: hanem a megalazas. Tudom, otthon megkevesebbert meg tobb szarsaggal kuszkodve dolgoznak az emberek. Been there, done that.

De ezitt mas. Es ezt nemcsak nekem kellene tudnom, hanem annak is, aki meg a harmadik generacioban is dunkin’ donuts-ot vagy ujsagosstandot futtat. Igen. Nekik tenyleg tudnikellene miujsag.

1 komment

Címkék: csekk ass pincer borravalo indiai euro diner dollar penztaros subliminal

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr61123309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jani 2007.07.24. 13:54:30

Ez a "nem kötelező de erősen ajánlott" típusú borravaló rendszer gyenge mert a vendég úgy tekint rá mint afféle adó amit fizetnie kell akkor is ha jó meg akkor is ha pocsék a service. Én sem szeretem. Igazán csak egy megoldás van: beolvasztani a borravalót az árban és anyival felemelni a fizetéseket. Ezt csinálják jó néhány nyugat európai országban de persze ehez kellenek a szakszervezetek is. Én is dolgoztam már borravaló rendszerben és mindig megalázónak éreztem.

Site Meter
süti beállítások módosítása