HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

"szakmai fajdalmak ..."

2007.05.21. 05:59 :: plazmasas

Pincernek lenni nem orom. Meg akkorsem, ha neha igen …

A betanulasi idoszakban a gyaloglassal lehet sok gond, a problemak inkabb a hosszutavnal jonnek elo. Amugy melegen ajanlom a kenyelmes cipo beszerzeset ami ugyan nem olcso, de hosszutavon kifizetodo. Nem titok a marka, ugy hivjak: Dr Martens. Vagy Keen.

A napokban kerdeztem egyket kollegamat veluk mi a helyzet es sokuknak gond az egeszsegugyileg, ami nekem is.

De nezzuk mivel szembesulhetsz olyan ot ev talpalas utan: (most persze gondolkozok, hogy fejtol lefele, vagy eppen forditva kezdjem-e, de gyakorlatilag mindegy: ennyi ido utan kesz leszel fizikailag, az fix).

Azt azert elore megjegyeznem, hogy sulyos hipochondriaban szenvedek, vagyis ha meghuzodik egy izom a mellkasomban, rogton tudorakra gyanakszom. Ennek ellenere igyekszem a tenyekre, es csakis a tapasztalatokra hagyatkozni.

Labak: ha nem is vagyunk hajlamosak visszerekre, lesznek. Ha elsportolokbol akarunk picerekke valni, akkor a pokhalo szeru izek alakulnak ki a labakon olyan egy ev utan. Ha viszont az “irodai” munkat valtottuk fel egykis onkinzasra, akkor lehetnek kellemetlenebb kovetkezmenyei is. En pl. az elozo es utobbi kategoria vagyok (profi sakkozo voltam olyan 18 eves koromig), mellesleg hajlamos vagyok a visszerekre ami annyit jelent, hogy a harminc-egynehany eveimmel a hatam mogott batran kijelenthetem: soha tobbe nem megyek strandra. Vagyis talan igen, de csakis indiai szarit fogok viselni. Meg a melyvizben is. Nem vitas, ramfer egy-ket mutet ezzel kapcsolatban. Tehat ennek megelozesere a melo mellett nem art sportolni, ami engem arra a viccre emlekeztet, amikor az orvos egy kiados setat javasol a betegenek munka utan, aki amugymeg postas. Dehogy kozel maradjak a labakhoz. Aztugye irtam mar, hogy a cipot jol megkell valsztani, es az ugye Dr Martens. Nem csak azert mert nem csuszik a talpa – lehet nagyokat zakozni csuszosztalpu szarokban, majd jol beperelni a fonokot, de ez nem megoldas –, hanem azert, mert akar 10 oran kersztul is elviselheto, mellesleg nem budosodik bele a lab. Deha mar lab. Terd. Terdizuletek: nekem ez nem necces, de az egyik baratomnak - aki szinten zenesz -, meglehetosen megviselo. Gyakran panaszkodik, hogy mar a lepcsozes is nehezen megy neki, pedig vagy 3 evvel fiatalabb tolem. A visszerekre meg a terdre erosen ajanlom az “elszorito-kotest”, ami ugye az erekre a harisnya, a terdre mega terdvedo. Marha' nem akarunk hatvanevesen tolokocsiban ulni azert a nyuves parszaz dolcsiert, amit 30-valahany evesen kerestunk azert, mert azthittuk “jobban elunk”. Hetunk.

Csipo: Na itt viszont mar lehetnek gondok, mert az en csipo-izuleteim neha fajnak. Ejszakankent. Vagyis nem fajnak, csak eppen “erzem”, hogy vannak – es ez eppen eleg ahhoz, hogy ne aludjak rendesen. Mondjuk ez inkabb akkor fordul elo, amikor napi 10-12 orat kell menetelnem. De van ilyen, es erre nincs megoldas.

Sziv-es koszoru erek: Ezt a fejnel le fogom irni, de nem kell annyit idegeskedni, meg nem kell annyi sultkrumplit lelopni a vendegek tanyerjarol esakkor renben is leszunk. Viszont ez a valosagban nem igy van, ugyhogy szamolhatunk a magas koleszterin-szinttel, mega koszoruerek ebbolkifolyo elzarodasaval, ami megadja a maximum eletkorhatart, amit en olyan 45-re saccolnek, marha eppen 30 evesen kezdtuk az egesz faszsagot (rakkenroll!!!). Ja. 15 ev a szakmaban. Nem tobb.

Vallak: A tanyerok igen nehezek, ezert szamitani kell egykis “megemberesedesre”, mert ez ilyen. A ‘merikanok etvagyanak koszonhetoen nem kell valltomest viselnunk, viszont szamolnunk kell azzal, hogy az izuletek megadjak magukat viszonylag eleg hamar. Bar ez nem szep dolog, de ha csakugy pl. spontan felemelem az egyik karomat – gyakorlatilag mindegy melyiket -, ugy recseg, mintha nem lenne eleg kenoanyag a csont es az izuletek kozott. Van, mert meg annyira oreg azert nem vagyok, de hasznalodik az, mint Mari az orszagut szelen. Szoval ugy rendesen. A konyokokokkel ugyanez a tema.

A kezek: A kezbor idovel lekopik. Mert ha nincs vendeg, akkor takaritani kell, hameg van, akkor olyan felorankent kezetmosni. Munkaskez. Ami a leggazosabb itt – es ez nekem kezdodik – a koszveny. A kez izuleteinek felmodasa teljes jogon (repetitive motion). Mertugye mar emlitettem: a tanyerok nagyon nehezek, de le kell venni azokat az ablakbol, meg el kell vinni oket az asztalhoz valahogyan. Eloszor azthittem, izulet-gyulladas, demar tudom. Ez inkabb eletere szolo. Koszveny. Ez gaz, mert ebbol kifolyolag olyan 10 ev mulva mar kisem fogom tudni nyujtani az ujjaimat. Mar most faj, ha bekell hajlitanom oket…

Hat: Hat errol mitis. Ki kell huzni. Valahogy. Ha tudunk, figyeljunk oda a helyes tartasra. Ha nem, akkor szembesulhetunk azzal a tennyel, hogy X idos korunkra (45 ev) ugy fogunk jarni, mint a kerdojel. No question. Edzeni kell a hatizmokat munkan kivul, amugy megjarhatjuk.

Gyomor, emesztoszervek: Ez az egyik legszarabb tema. Szo szerint. Mert ebben a szakmaban nincs olyan, hogy rendes ebedszunet, vagymi. En pl. akarmikor elkezdem enni a vacsoramat, fix, hogy valaki eppen bejon az etterembe. Es fel kell allnom. Ha eppen meleg kajat ettem, az kifog hulni mire befejezem a vendegeskedest. Eppen ezert inkabb hideget kerek – ami nem megoldas, csak eppen nem lesz gusztustalan otperc otthagyas utan. De ezis mindegy. A gyomrom mar olyan szinten kivan a megzavart kajalasoktol, hogy igazabol nem tudok egyszerre tobbet  megenni egy bolcsodes adagjanal. Mert ezt szoktam meg. Vagyis nem lehet megszokni, mert idovel gyomorfekelyt vagy vegbelrakot kaphatunk, de ez ugye megeri a pezet … vegbel: avagy vereset szarni a penzert. Aranyer(t).

Agy: Az nincs. Azt otthon kell hagyni. Ha gyengek vagyunk, inkabb menjuk el mehecske-helyettesitonek, es porozzunk viragokat. Ha meg ugy gondoljuk, hogy eleg erosek vagyunk mentalisan a pincer melohoz (NY-ban), akkor meg legyunk is azok. There is no between. Get out of the kitchen if you can’t stand the heat. Mert mar elmondtam: a vendegek, meg neha a kollegak es a fonokok – ezutobbiak mindig – kocsogok. Ha ezt nem tudod kezelni, maradj otthon. Vagy menj irodat, vagy maganhazat takaritani, vagy valakinek a gyerekeit nevelni.

Mert NY-ban ez lesz a sorsod munkavallalasi nelkul.

Ez, es semmi mas.

Amugy akit IGAZAN ERDEKEL egy JO AMERIKAI DINER menuje, az itt megnezheti.

GOD BLESS THE EURO DINER

Szólj hozzá!

Címkék: munka orvos talpalas sziv izulet euro diner

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr1384466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása