HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

megmindig az elsohonap ...

2007.03.06. 06:49 :: plazmasas

Hatnapi ettermi munkam mellett volt a hetedik napra is melom, takaritas kurvamesszire onnan, ahol laktam. Amugy jovolt, lehetett pihenni kozben, es senki nem kert tolem kavet. Oda jartam kikapcsolodni.

Volt egy par tiltott szavam is annakidejen, mint pl.: seta, gyaloglas, lepes, jaras, meneteles esatobbi.

Szoval dolgoztam mint allat, neha ugy ereztem magam mint Fulig Jimmy. Idovel azon sem lepodtem volna meg, ha a fonok vmi szeneslapatot nyoma a kezembe, hogy ejszaka mehetek futeni a pincebe.

Szoval rohanas korbe-korbe, szimultanban vegezni dolgokat, megjegyezni minden kerest, kozben tanulni. A nyelvet es a szakmat egyszerre persze.

Mondjuk gazos olyanoktol, akik maguk sem native speaker-ek, desebaj, meglehet azt szokni.

NY-ban igy mukodnek a diner-ek: lehet ott fogyasztani, elvinni, megugye telefonon rendelni. A kocsog fonokom vette fel a telefonos rendeleseket meg a tobbi kimeno kajaet - megugye a pezt -, es kellett neki segitseg neha. Amugy megvolt mar akkoris faradva, megugye a harom doboz cigi naponta kulon vitamin a heti hetnapi melora. Amugy szerintem az osszes Gorog diner-tulajdonost melobol viszik el. Fekete zsakban, persze.

Legalabbis mondom, szerintem.

Probaltam nagyivben kerulni az oreget, mert folyton beegtem amikor kert tolem vmit. Egyszer pl. levest, kerdem milyet, aszondja "anoi'cs". Gondoltam nekunk olyanunk nincs is, persze ez igy lett volna helyes: one of each.  A gaz az volt, hogy kiis mondtam. Marmint azmelyikaz???

Mondom, itt el negyven eve, de az epret meg mindig strrammmberri-nek mondja. (leirni meg most sem tudja, de ez csak reszletkerdes)

A leves megvolt, de vannak erdekesebbek is. Es azt ugye emlitenem sem kell, hogy ezeket mind tolem kertek. Eshogy kurvara nem tudtam, hogyan kell megcsinalni, szoval az osszes kinkeserves kreativitasomra szuksegem volt.

Mint peldaul a shake. Na. itt megallok piciket. Bevallom, sosem ittam meg - de mar legalabb 468976 ezret biztosan megcsinaltam. Az elso egypar felejthetetlen. Fagyi kell bele, szirup, meg tej. Es ezt ra kell tenni az ipari turmix-gepre, de annak is megvan a technikaja. Az elso otnek a fele siman rajtam kotott ki, enmeg zavartan vigyorogtam. Joisez. Idovel ebbe is bele lehet jonni. Csak az a gaz, hogy amig a shake-el szarakodsz, addigra bejott 10 asztal, es a labad mar rohanna. Kurvara idegesito. A csokistej kismiska hozzakepest.

Viszont. Van itt egy olyan ital, amin sokat gondolkoztam. Az a neve, hogy egg-cream. Regebben, amikor meg kissebb voltam, nagymamam itatott velem nyers cukrozott tojassargajat, ha fajt a torkom. Es meg izlett is a dolog. Deha tovabb gondolom, - bar otthon minden organikusnak szamit az ittenihez kepest -, ebben az antibakterialis-tarsadalomban csaknem isznak nyers tojassargas tejet? Mert ugyis nez ki ... Mondom, ez fejtorest okozott, mellesleg ez volt az egyetlen olyan ital, amit varva vartam. Marminthogy megrendeljek, eshogy megkerhessek valakit, hogy mutasssa mar megnekem valaki, miafene is ez?

Meg kiis az a bator, aki ilyet iszik.

Tattada!!! Az eggcream-nek SEMMI KOZE NINCS a tojashoz!!! Vanilla szirup, kicsi tej es SZODAVIZ(!!!) kevereke!!!! Nemis kicsit lepodtem meg, ennek a soft-drinknek kabe annyi ertelme van, mint az "amerikai tortenelem tanar" poziciojanak.

Akarhanyszor csinalnom kell rendesen forog a gyomrom. Bazzeg! hogy a faszba' lehet szodavizes-szirupos-tejet inni???

folyt kov.

Szólj hozzá!

Címkék: fonok shake kocsog fulig jimmy egg cream

A bejegyzés trackback címe:

https://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr8043433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása