HTML

sörrevaló

Bevezetes a NY-i diner-ek vilagaba kis online pincer-treninggel megugye a napi esemenyekkel.

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Címkék

arak (4) ass (1) astoria (1) bastard (1) bitch (2) biznic (3) borravalo (8) bronx (1) buckle up (1) bunteto (2) comics (1) csekk (1) dessert (1) diner (5) diner klasszikus (2) dolgozni (5) dollar (3) egg cream (1) euro diner (3) faszsag (2) feka (2) finom (1) fonok (7) forro (1) fulig jimmy (1) george (2) gorog (6) gyros (1) hamburger (1) hd tv (1) hulye (1) hülye (1) illegalis (1) indiai (1) inn (1) ir (1) izulet (1) javier (1) jello (1) jo kaja (1) kenyerrevalo (1) klasszikus diner (1) klasszikus diner kaja (2) kocsog (1) kulalak (2) latino (4) lic (2) majonez (1) manhattan (1) maria (2) melo (1) merikano (1) muffin (1) munka (1) old school (1) orvos (1) pancakes (1) pecan pie (1) penztaros (4) pez (4) pincer (5) pincér (1) pizza (1) reggeli (1) rice pudding (1) salad special (1) salata (1) sexual harrasment (1) shake (1) siker (1) silver comics (1) spanyol (2) stadium (1) stop (1) subliminal (1) sultkrumpli (1) sunyi fuck (2) szemét (2) sziv (1) szocialis (1) szopjunk (2) taho (1) talpalas (3) teresa (3) tip (1) torkonszurni (1) veletlen (1) vendeg (5) waffle (1) waiting (1) yankees (1) zilplato (2)

befagyott terkep

“dessert-ek”

2007.04.29. 06:33 :: plazmasas

A deszertek szinten bunteto-kajak, es az a szar bennuk, hogy semmi rossz nincs bennuk. Vagyis egy-kettoben igen, de az majd jon.

Amugy tobbnyire szinten a vendeg vicces ebben a korben is, mert a nagy adag edesseget altalaban a HATALMAS adag vacsora elfogyasztasa utan gyakran cappuccino-val keri. Az nem baj, hogy az utobb emlitett ital onmagaban foetelnek szamit monjduk egy croissant-al, neki ez kell. Es ezt kell felszolgalni termeszetesen.

A “diner-klasszikusokkal” kezdem, mert ebben a temaban igy erdemes.

Rice Pudding. Ez altalaban helyben keszul, mert a durvan 5 dollaros alapanyagbol fozott mennyiseg hozhat olyan 50 dolcsi nyereseget a konyhara. Nalunk a kifuto srac keveri a dolgokat nagyszeruen. Ez nagyon finom, de semmi kulonos, nem trukkos, akar magyar megfeleloje is lehet: megpedig a tejbe’-rizs. Annyi kulonbseggel, hogy itt hidegen szolgaljuk fel, fahejjal a tetejen. Ajanlom, rice-pudding rocks! :o)

Jello. Ezis hazi-keszitesu, altalaban en csinalom. (alapanyag ara: ugy 25 cent) Meg soha nem kostoltam, deha fegyvert tartananak a tarkomhoz, akkorsem. Ez izesitett zsele, aminek elkeszitese nem kivan 75-folotti iq-t (amiaz en "kenyelmi zonam" ugye, mert hosszas gondolkozas utan rajottem, hogy nemkell annyit gondolkozni), igy nez ki: egy gallon forrovizet osszekeverunk a muanyag-zseleporral, majd leszedjuk a habot rola es egykis hules utan betesszuk a hutobe, ami ott kabe harom ora alatt megkocsonyasodik. Pfujj. De ezt eszik, szeretik, mert nincs benne sok kaloria. Azt persze emlitenem sem kell, hogy a fogyokurazok altalaban egy fel flakon tajszinhabbal kerik, de nem baj. O tudja …

Bread Pudding. Ez nalunk nincs, viszont sok mas diner-ben igen. Egyszer a szakacsunk unatkozott es sutott egy tepsivel, es annyira finom, hogy nem tudom leirni.

Ezen kivul vannak meg a sutemenyek, ami a cake, nalunk ugyan a torta, es unnepi hangulatban is erezhetnem magam akar naponta, mert ehetnem is oket, ha akarnam. De nem, mert valamiert nem, meg amugyis neha eszembe jut, hogy a torta az egy szuletesnapi-dolog, es az egy evben egyszer van. Az, hogy minden nap eheted, valahogy megszentsegteleniti szamomra a szulinap mivoltat … Ritus, vagymi, mert mondjuk a huszas eveimben pl hetente szivtam csak THC tartalmu dolgokat, de az akkor “unnepnap”-nak szamitott. Itt meg minden levan degradalva, mert lehet szivni, meg enni minden jot, aztan meg megint szivni …

Faszom consumer-society. Meg a szepet is elrontja.

De nem sirok, inkabb jojjenek a tortak.

Kezdem a turo-tortaval, ami itt a Cheese Cake. Ertelmetlenul finom, plane ha friss. Mondjuk egy szelet van vagy 500 kaloria, de mondom, egyszer egy evben …

Ennek van a gyumolcsos valtozata, ami annyiban kilonbozik az eredetitol, hogy zseles-gyumolcs van a tetejen. A diner-ekben, mertha gourmet sajt-tortat akarunk enni, akkor mindefele-fajtat valaszthatunk, csakhogy ahhoz elkell menni a cheese-cake-factory-ba, mondjuk ugy minden szokoevben egyszer.

 

Tiramisu. A diner-ekben pontosan ugy nez ki, mint a kepen. Ez szerintem megalazo, csodalkozok is azon, hogy eddig sosem panaszkodtak a masod-generacios Olaszok emiatt a gyalazat miatt. Egyszer megkostoltam, de nem jutottam tovabb az elso harapasnal mert: SZAR. Ugy ahogy van. Ha igazira vagyunk, inkabb keszitsunk otthon magunknak vmi autenthic olasz recept alapjan. Ami itt van, az nem az.

Chocolate Layer Cake. Csokitorta. Ebben a temakorben csakis egyet tudok ajanlani: amikor a pek hozza, masra kell gondolni. Ra lehet nezni ugyan, de valami mast kell odakepzelni. Frissen ugyanis oruletesen finom, rendesen kakao folyik a tesztajabol. Errol persze eszembe jut az egyik regebbi fonokom, aki nagyon csodalkozott, hogy miert akarom a hideg csokitortat forrovizbe-martott kessel vagni. Mondta – nem viccelek -, hogy hulye vagyok. En csak ennyit valaszoltam: fizika. Persze nem engedte, legkozelebb meg ot kaptam rajta, hogy ugy csinal, mintahogy en akartam. De ez a fonokokre jellemzo. Gorog, es o a hulye. 

 

Carrot Cake. Repatorta. Ezt regebben nagyon bizarr-nak kepzeltem, de nem kell megijedni tole: az egyik legfinomabb sutemeny, amit el lehet kepzelni. A tesztajaban van mazsola, repa, nagy darab kokuszok, es dio. Embertelenul finom, meg jo, hogy a fonokom zsugori, es nem rendel belole. Regebben igen, de valahogy mindig raszaradt, mert csak azok eszik, akik odafigyelnek arra amit esznek. Regebben kaptam minden szuletesnapomra hazi keszitesut, na az viszont nem szaradt ram. Enram.

 

Black Forest. Feketeerdo torta. Errol inkabb nem irok szepeket, mert nemcsakhogy csunya, de fertelmesen rossz is. Altalaban ott figyel a hutoben vagy ket honapig, majd hirtelen felindulasbol kidobom. Osszesem hasonlithato az otthonival. Egy kicsit sem. Amugy itt vmiert nincs meggy - vagyis van, de azert le kell menni a terkeprol mire talalsz, es furfangosan black-cherry-nek hivjak, mert gondolom nem tudtak kotni semmi mashoz a cseresznyen kivul. Pedig a meggy az mas, csakitt az erdei tortaban ez nem megy, vmi gyalazatosan edes szar muanyag cseresznye van benne. Mondjuk ugy harom szem elvetve az egesz tortaban. Ja. Talan ezert (is) rossz.

Ennyit a sutemenyekrol, persze minden diner mas, ugyhogy mas lehet a sutemenyes pult is. Mindegy. Most inkabb jojjon a hires pite.

Pie. Apple, Blueberry, Cherry, Pecan. Finomak es elegansan egyszeruek. Lehet hidegen is enni, de en megis melegen ajanlom. Forron, jeghideg fagyival. Nincs is jobb egy meleg almaspitenel vanilia fagyival (apple pie a’la mode). De lehet barmelyiket barmilyen fagyival kerni. Finom. Pont.

Mondjuk volt mar olyan, hogy cheddar sajttal a tetejen kertek, es ez gaz. Mertugye a cheddar az sajt-sajt, es ez szerintem gusztustalan. De mindenki mashogy szereti. Szeretheti. Erdemes megemliteni, hogy vannak nagy pitesuto versenyek, es ott aztan kisutnek mindenfelet. Mert csakis a fantaziankon mulik mit teszunk bele. Ez nem olyan, mint a jokis magyar vasarnapi ebed, ami ugye a husleves-leveshus, rantotthus tortkrumlival plusz suti kombinaciojabol all, es igy es csakis igy, nem, ebben a temakorben lehet abszolute kreativnak lenni. Mert igen, tehetunk bele hust is, ha eppen ahhoz van kedvunk - ez persze attol is fugghet, mennyit ittunk elozo nap, vagy szivtunk aznap - referring to chicken pot es sheperd pie tarsaikra. Azok ugye nem deszertek, de pitek, ugyhogy mindegy.  

Szoval lehet sutni, kisutni, megsutni, megenni.

(coconut-custard pie: ezutobbi nem szokott lenni nalunk, mert ezen latszik, ha nem friss :o))

Valamit azert nem szeretnek lehagyni: ahol dolgozok, a biznic kisse meglassult, ugyhogy a fonokom mar nem rendel gyakran sutiket. Ami annyit jelent, hogy neha honapokig(!!!) all a pekaru a hutoben. En kidobom oket idokozonkent meg akkor is, ha masnap lebaszassal kezdodik a nap. Ugyanis van olyan, hogy siman peneszes mar a kozepe a tortanak, csak ugy forditja az oreg, hogy ne lassak. En – ha meg latja is a vendeg, hogy van olyan amit kert – letagadom, hogy van olyan, amit a vendeg kert. Esakkor rajon. Ha nem, akkor erosen ajanlani kell az almas pitet – az altalaban friss -, vagy rakell kerdezni a legutobbi fogorvosi-vizitjere.

Ennek az ellentete is igaz, mert ha kiakarunk baszni valakivel, akkor csak rakell tukmalni a peneszes csokitortat :o)

Alljon itt egykis a cheese cake factory ajanlasaval:

ORIGINAL  
The one that started it all! Our Famous Creamy Cheesecake with a Graham Cracker Crust and Sour Cream Topping

FRESH STRAWBERRY  
The Original Topped with Glazed Fresh Strawberries. Our Most Popular Flavor for 28 Years!

WHITE CHOCOLATE RASPBERRY TRUFFLE®  
Creamy Cheesecake Swirled with White Chocolate and Raspberry

GODIVA® CHOCOLATE CHEESECAKE  
Layers of Flourless Godiva Chocolate Cake, Godiva Chocolate Cheesecake and Chocolate Mousse

*6 CARB ORIGINAL CHEESECAKE™

Creamy and Delicious with a Graham-Walnut Crust

WHITE CHOCOLATE CARAMEL LATTE CHEESECAKE™
White Chocolate, Espresso and Caramel Swirled in a White Chocolate Cheesecake

FRESH BANANA CREAM CHEESECAKE
Banana Cream Cheesecake Topped with Bavarian Cream and Fresh Sliced Bananas

DULCE DE LECHE CARAMEL CHEESECAKE  
Caramel Cheesecake Topped with Caramel Mousse on a Vanilla Crust

TIRAMISU CHEESECAKE  
Our Wonderful Cheesecake and Tiramisu Combined into one Amazing Dessert!

CHOCOLATE MOUSSE CHEESECAKE
Silky Chocolate Cheesecake Topped with a Layer of Belgian Chocolate Mousse

VANILLA BEAN CHEESECAKE  
Layers of Creamy Vanilla Bean Cheesecake, Vanilla Mousse and Whipped Cream

KAHLUA COCOA COFFEE CHEESECAKE  
Layers of Rich Brownie, Kahlua Cheesecake, Creamy Chocolate Mousse and Chocolate Ganache

ADAM'S PEANUT BUTTER CUP FUDGE RIPPLE
Creamy Cheesecake Swirled with Caramel, Peanut Butter, Butterfingers® and Reeses Peanut Butter Cups®

CHOCOLATE OREO® MUDSLIDE CHEESECAKE
Chocolate Oreos Baked in our Creamy Chocolate Cheesecake with a Chocolate-Almond Brownie Crust

CHOCOLATE TUXEDO CREAMTM CHEESECAKE  
Layers of our Fudge Cake, Chocolate Cheesecake, Vanilla Mascarpone Mousse and Chocolate

DUTCH APPLE CARAMEL STREUSEL  
Our Original Cheesecake, Baked Apples, Caramel and Brown Sugar Cinnamon Walnut Streusel

BROWNIE SUNDAE CHEESECAKE
Brownie, Cheesecake, White Chocolate Mousse and Chocolate, Covered with Hot Fudge and Almonds

CHOCOLATE PEANUT BUTTER COOKIE-DOUGH
Chocolate Cheesecake Loaded with Peanut Butter Cookie Dough and Topped with Chocolate

KEY LIME CHEESECAKE  
Key Lime Pie in a Cheesecake! Deliciously Tart and Creamy on a Vanilla Crumb Crust

LEMON RASPBERRY CREAM CHEESECAKE  
Raspberry Vanilla Cake, Creamy Lemon Cheesecake, Raspberry Lady Fingers and Lemon Mousse

CHOCOLATE RASPBERRY TRUFFLE®  
Layers of Chocolate Cake, Chocolate-Raspberry Swirl Cheesecake, Chocolate Mousse and Chocolate Ganache

CHOCOLATE CHIP COOKIE-DOUGH CHEESECAKE
Creamy Cheesecake Loaded with our Chocolate Chip Cookie-Dough and Topped with Walnuts

SNICKERS® BAR CHUNKS AND CHEESECAKE
Snickers Bar Baked right into Our Creamy Cheesecake and Topped with Fudge and Caramel

CRAIG'S CRAZY CARROT CAKE CHEESECAKE
Carrot Cake and Cheesecake Swirled Together, Topped with Cream Cheese Icing and Roasted Almonds

OREO® CHEESECAKE
Lots of Oreos Baked into Our Creamy Cheesecake

CARAMEL PECAN TURTLE
Pecan Brownie and Caramel Fudge Swirl Cheesecake, Topped with Caramel Turtle Pecans and Chocolate

CHERRY
A Classic! The Original Topped with Cherry Preserves

COCONUT CHOCOLATE CREAM
Coconut Cheesecake with Chunks of Chocolate, Topped with Layers of Coconut Custard and Whipped Cream all on top of a Chocolate Macaroon Crust

PINEAPPLE UPSIDE-DOWN CHEESECAKE
Pineapple Cheesecake with a Maraschino Cherry Swirl Sandwiched between Layers of Moist Buttery Pineapple Upside Down Cake

WHITE CHOCOLATE PEANUT BUTTER TRUFFLE CHEESECAKE™
White Chocolate Peanut Butter Cheesecake Swirled with Peanut Butter, White Chocolate Reese’s Peanut Butter Cups® and Nutter Butter Cookies® all on top of a Peanut Butter Crumb Crust

PUMPKIN   
Available Mid-October thru New Year's

PUMPKIN PECAN  
Available Mid-October thru New Year's

*Cheesecake: 6 net carbs, Strawberries: 3 net carbs,
Whipped Cream: 2 net carbs
As a handmade item, variations in carb count may occur.

Oreo® is a Registered Trademark of Nabisco Brands Company
Snickers® is a Registered Trademark of Mars, Incorporated

5 komment

Címkék: fonok dessert jello rice pudding pecan pie bunteto diner klasszikus

A bejegyzés trackback címe:

http://plazmasas.blog.hu/api/trackback/id/tr9664830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Olajos Hajny /régebben Sárközi/ 2007.05.07. 00:45:55

Azt hiszem ezt kegyetlenség....éhesen olvastam az uolsó néhány bejegyzést ;o)))))
De a Bread Pudding-ot tuti kipróbálom!

Anita! Mikor lesz folytatás???
olyan jó volt olvasni rólad ;o)

plazmasas 2007.05.08. 06:08:20

Hajnalom, csak nem elolvastad az egeszet? Mindet???
Folytatas? Nem tudom. Kicsit Indul a Bakterhaz-os idoszak van most, mertugyan nincs allando munkam, megis rengeteg a dolgom ...
De majd irok. Nem sok van mar hatra, talan ket bejegyzes, aztan leszedem az egeszet.
A kenyerpudingot meg sussed meg, tenyleg finom!
anta

Hajny az Olajos 2007.05.08. 14:08:28

Hetek óta elkezdtem de csak tennap értem a végére.
A szeme vörös, és nagyon fáj reggelre, de elolvastam, mert muszály. Annyira örültem, h végre valami hír van felőlled ;o)))
Csodálkoztam h emlékszel rám.
Miért kéne leszedni az egészet?
Hagyd így, és ha nincs is már több mondanivalód, néha írogass be, hogy "ma sűrű napom volt", meg hogy "még élek", meg hogy, "nemsokára írok" vagy h hohohohóóó

;oDDDDD

Hajny

plazmasas 2007.05.09. 05:15:26

Azugy nemjo. Hamar kiparaztam magam itt a blogon es nem lesz mit irnom, akkor mar csak unalmas szarsagok lennenek.
Meg azok is voltak az eddigiek tobbeknek, gondolom, de mindegy. Mondom, oromiras ez, kikell adni a szart, ennyi.

Hajni, nem felejtek.
Hianyoztok, de nagyon. Emlekszel a plusskutyara, amit Toled meg Gretatol kaptam mielott koccoltam?
Barnabas. Meg megvan, itt figyel. Elsem hiszem, hogy elhoztam :o)

Irj nekem emailt, mert az jo :o)

anta

Hajny a rém 2007.05.10. 01:34:37

PLÜSKUTYA???????
te jó ég! nem hiszem el!!!!!!!!!!
emlékszem, az univerzum előtt találkoztunk, nem értetem mért mészel, csak azt tudtam, h nem lesz olyan nélküled ;o(

azóta írom így ezt ;o) mert rád emlékeztet, nem is tudnám máshogy!

óh mennyi minden történt azóta...emékszem eccer még emileztünk, és mondtam ha Pesten vagyok a pasimnál, és még akkkor is bíztattalak, h egy feketét neh hagyál, ki ;oDDDDDDD

fúj de perverz voltam...;oDDDD

szóval hova írjak emiltot, vak vagyok vagy csak nem látok ;o) egy címet kérek! mert az jó! ;o)
nagyon állat vidám vagyok, mert holnap zh-írock szoboszlai katinál.....és még alig tudok valamit, közben meg házidolgozatot írok ;o))))
aligha fog sikerülni.... ;o)))

nah írok agyá címtöt!

bájz! hajny
Site Meter